Unde Ma Asigur?
  by
Media XPRIMM
INSURANCE PROFILE
Ziua Asigurarilor Bucuresti
   Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 26, 21 octombrie 2008

BUCURESTI

Programul
"Unde Ma Asigur
?"

Parteneri Oficiali

ASIBAN


BCR Asigurari

EUROINS


Parteneri Media

1asig.ro

XPRIMM Newsletters

Revista PRIMM Asigurari&Pensii
Revista PRIMM Asigurari&Pensii

Revista de Specialitate Insurance PROFILE
Insurance PROFILE


ALLIANZ-TIRIAC


Millenium Insurance Broker


Safety Credit

Safety Broker

Municipiul
Bucuresti
Ateneu - Bucuresti


Piata locala a asigurarilor in anul 2006 (Bucuresti+Ilfov)


>Numar de unitati locale : 171 (2005)
>Prime brute subscrise: 3,06 miliarde lei
>Numarul mediu de salariati permanenti in asigurari: 5.080
>Cheltuieli cu remuneratiile personalului: 183,10 milioane lei
>Densitatea asigurarilor: 1.389,33 lei/locuitor
>Raportul salariatilor in asigurari la total locuitori: 1/434

Click pe poze pentru a le mari!

BCR Asigurari de Viata

Dezvoltarea pietei asigurarilor din capitala este datorata si gradului de educatie financiara mai ridicat al clientilor din Bucuresti comparativ cu restul tarii.

"Gradul de dezvoltare al pietei de profil din capitala este influentat de faptul ca majoritatea companiilor de profil au sediile centrale aici. Totodata, clientii sunt mult mai receptivi in privinta fenomenului asigurarilor", a declarat Ana Maria STEFANESCU, Director Agentia Plevnei, BCR Asigurari de Viata.

Compania BCR Asigurari de Viata a incheiat prima jumatate a anului in curs cu un volum de prime brute subscrise in valoare de 63,27 mil. lei (17,24 mil. EUR). Fata de primul semestru al lui 2007, asiguratorul a consemnat o evolutie ascendenta in euro de peste 57% a volumului de subscrieri, realizand cea mai ridicata crestere in randul primilor 10 jucatori pe life in primul semestru si a urcat patru pozitii in clasament, cu o cota de piata de 7,55%.

Totodata, compania a incheiat in perioada analizata un numar total de 813.724 polite si a avut de achitat daune asiguratilor in valoare totala de 17,98 mil. lei (4,90 mil. EUR).

BCR Asigurari de Viata a fost infiintata in luna octombrie 2005 in vederea dezvoltarii conceptului modern de servicii financiare integrate prin includerea in oferta Grupului BCR a asigurarilor de viata destinate atat persoanelor fizice cat si persoanelor juridice.

Click aici pentru continuare!


Ana Maria STEFANESCU
Director Agentie

BCR Asigurari de Viata
Calea Plevnei nr.92, bl.10E, parter, Sector 1
Tel: 021.637.22.15
Fax: 021.637.22.41
CARPATICA Asig

Din ce in ce mai multi lideri ai companiilor de asigurari de pe piata din Bucuresti se arata tot mai putin optimisti de proiectul asigurarilor obligatorii de locuinte. Principala cauza a acestei tendinte este suma minima asigurata care va fi de 10.000 sau 20.000 EUR, in functie de tipul locuintei. Corina TUCA, Director al Sucursalei Unirea a CARPATICA Asig considera ca "efortul companiilor de asigurari pentru a intra intr-o astfel de campanie va fi unul substantial si este dificil ca acesta sa aduca profit, datorita primelor de asigurare foarte scazute".
De asemenea, situatia se poate dovedi o problema si pentru intermediari, care nu vor fi incurajati de valoarea redusa a primelor de asigurare. Aceasta ar putea deveni functionala de la mijlocul lui 2009. Conform prevederilor cuprinse in proiectul de lege, asigurarea obligatorie va acoperi trei riscuri de baza specifice Romaniei: cutremur, inundatii si alunecari de teren. Prima de asigurare propusa in actul normativ este de 10 sau 20 EUR, in functie de tipul de constructie.

CARPATICA Asig a subscris 11,19 mil. EUR (41,09 mil. lei) in primele sase luni ale anului financiar 2008, ceea ce reprezinta o scadere nominala, in EUR, cu 42,35%, comparativ cu rezultatele inregistrate in perioada similara a anului precedent, cand compania a subscris 19,42 mil. EUR (64,70 mil. lei).

Click aici pentru continuare!


Corina TUCA
Director Sucursala Zonala

CARPATICA Asig
Bd.Unirii nr.72, et.1, Sector 3
Tel: 021.320.04.50
Fax: 021.320.03.60
OMNIASIG Asigurari de Viata

Una dintre conditiile esentiale ale dezvoltarii pietei de asigurari este existenta unei forte de vanzari performante. De altfel, rolul consultantului este deosebit de important, acesta reprezentand garantul ca angajamentul asiguratorului va fi indeplinit. Aceasta este una dintre concluziile vizitelor efectuate in cadrul Programului "Unde Ma Asigur?" la sucursale ale societatilor specializate pe segmentul life.

Consultantii de asigurari de viata ar trebui sa aiba o foarte buna capacitate de planificare, spirit antreprenorial si sa nu fie demoralizati de refuzuri, deoarece in mai multe cazuri, acestia se confrunta cu scepticismul clientilor de pe piata locala cu privire la acest tip de servicii. De asemenea, "pentru ca un bun consultant sa aiba succes trebuie sa fie perseverent, un bun profesionist si pentru a beneficia de increderea clientilor, sa aiba un aspect placut" a precizat Elena ANGHEL, Director Agentia DSF Bucuresti Libertatii, OMNIASIG Asigurari de Viata. "Din experienta mea, cei mai de succes consultanti sunt cei cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani, deoarece acestia prezinta un grad mare de credibilitate in fata clientilor", apreciaza Elena ANGHEL.

Compania OMNIASIG Asigurari de Viata a fost infiintata in decembrie 1997 si are ca principali actionari OMNIASIG S.A. (50,00%) si TBIH FINANCIAL SERVICES GROUP NV (49,96%). OMNIASIG Asigurari de Viata este membra a Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania - UNSAR, iar incepand cu anul 2003, societatea a devenit si membru asociat a prestigioasei organizatii internationale Life Insurance Marketing and Research Association, LIMRA International.

Click aici pentru continuare!


Elena ANGHEL
Director Agentie

OMNIASIG Asigurari de Viata
Bd. Unirii nr.7, bl.1C, sc.2, et.3, ap.28, Sector 3
Tel: 021.337.00.09
Fax: 021.337.00.09
RAI Asigurari

In primul semestru al anului 2008 valoarea primelor brute subscrise din clasa de asigurari turistice a fost de 4,90 mil. EUR (17,99 mil. lei), in scadere nominala in moneda europeana cu peste 8 puncte procentuale fata de rezultatele inregistrate in exercitiul financiar aferent perioadei ianuarie-iunie 2007. Totodata, asigurarile medicale de calatorie in strainatate au reprezentat aproape putin peste 0,40% din subscrierile realizate la nivelul pietei, in perioada analizata. De departe, RAI Asigurari conduce ierarhia pietei pe aceasta clasa de asigurari (clasament alcatuit in functie de volumul de prime brute subscrise) cu o cota de piata de peste 28%.

"Evolutia generala a societatii RAI, in anul 2008 pana in prezent, a fost satisfacatoare obtinandu-se rezultate notabile indeosebi pe piata segmentului asigurarilor de calatorie in strainatate in care RAI si-a mentinut si consolidat pozitia de lider", a declarat Iuliana HAMPU, Director General, RAI Asigurari.

Totodata, "printre atuurile societatii putem mentiona continuitatea si stabilitatea pe piata, fiind primul asigurator cu capital integral privat, inregistrata dupa 1990, calitatea de lider de piata pe segmentul asigurarilor medicale de calatorii in strainatate RAI fiind cel mai cunoscut si cel mai agreat partener de afaceri al agentiilor de turism din Romania fapt care a condus la castigarea unei experiente solide in domeniul asigurarilor medicale de calatorii in strainatate", a precizat Iuliana HAMPU.

Click aici pentru continuare!


Iuliana HAMPU
Director General

RAI Asigurari
Str. Tepes Voda nr.51, Sector 2
Tel: 021.322.88.14
Fax: 021.322.31.11
SIGNAL IDUNA

Dupa lansarea oficiala a companiei, care va avea loc la sfarsitul lunii octombrie a acestui an, SIGNAL IDUNA isi va incepe activitatea pe piata din Romania prin deschiderea a 5 agentii in Bucuresti si in tara, urmand ca, treptat, sa se extinda si in alte orase mari.
"Ne asumam educarea populatiei in ceea ce priveste utilitatea, semnificatia, precum si modul de functionare al unei asigurari de sanatate", a declarat Sinziana MAIOREANU, CEO, SIGNAL IDUNA Romania.
In prima faza, paleta de produse va fi formata din polite simple, cu riscuri de baza, ce vor avea preturi atractive pentru clienti, urmand ca, pe parcurs, compania sa lanseze pachete tot mai complexe ce pot cuprinde chiar si tratamente la centrele de sanatate partenere din afara granitelor Romaniei.

"Produsele vor fi adaptate cerintelor si realitatilor pietei. Nu a fost posibila lansarea pe piata a unor produse din portofoliu deoarece infrastructura medicala nu a permis acest lucru", a adaugat Sinziana MAIOREANU.
"Din punct de vedere al canalelor de distributie, pe langa forta proprie de vanzare, brokerii vor avea un rol important. Acestia sunt parteneri traditionali ai SIGNAL IDUNA in afara Romaniei si detin cea mai mare pondere in distributia produselor companiei. La nivel local, societatile de brokeraj in asigurari au ajuns la maturitate si este o oportunitate perfecta pentru acestea de a-si largi portofoliul de produse", a precizat Sinziana MAIOREANU.

Click aici pentru continuare!


Sinziana MAIOREANU
CEO

SIGNAL IDUNA
Str. Vulturilor nr. 18 - 18A, Sector 3
Tel: 021.322.00.71
Fax: 021.322.00.73
ACTIV ASIGURARI


Societatea de intermediere ACTIV Asigurari a fost infiintata acum 4 ani de zile, are reprezentante in orasele Bucuresti, Bacau si Brasov si un numar de 33 de angajati.
"Bucurestiul este o piata mai prolifica pentru brokerii de asigurare decat in provincie. In viitorul apropiat intentionam sa ne dezvoltam reteaua teritoriala cu trei puncte de lucru, in orasele Cluj, Timisoara si Constanta", a mentionat Florin SAVA, General Manager, ACTIV Asigurari.
ACTIV Asigurari a intermediat, in primele sase luni ale anului 2008, un volum de prime de 15,74 mil. lei (4,29 mil. EUR), clasandu-se in ierarhia realizata de Revista de Specialitate INSURANCE Profile pe pozitia a treisprezecea in functie de volumul de intermedieri.

Totodata, potrivit rezultatelor furnizate, ACTIV Asigurari a obtinut, in perioada analizata, venituri din activitatea de brokeraj de circa 2,5 mil. lei, dintre care 26,83 mii lei, aferente regularizarilor in caz de dauna.
Portofoliul brokerului este dominat de asigurarile auto (RCA si CASCO), cu 93,86% din totalul intermedierilor (4,03 mil. EUR), dintre acestea, asigurarile de tip CASCO detinand o pondere majoritara, de peste 80%, in timp ce asigurarile de tip property au reprezentat 3,89% din totalul intermedierilor.
"La nivelul Bucurestiului, asigurarile de locuinta au cel mai mare potential de crestere in urmatoarea perioada", a precizat Florin SAVA.

Click aici pentru continuare!


Florin SAVA

General Manager

ACTIV ASIGURARI
Agentia Bucuresti 1
Splaiul Unirii nr. 231-233, parter, Sector 3
Tel: 021.346.52.77
Fax: 021.346.67.87
CAPITAL & ALLIANCE Insurance Broker

Nu doar capitala Romaniei poate reprezenta un imens potential asigurabil pentru companiile de brokeraj, ci si restul judetelor, in opinia lui Cristian ANGHEL, General Manager, CAPITAL & ALLIANCE Insurance Broker : "Nu vad existenta a doua piete de asigurare distincte: Bucuresti si teritoriu. In capitala exista doar o concentrare la nivel decizional si a sharing-ului de piata, contractele importante, business-ul care ar trebui negociat la nivel local realizandu-se in Bucuresti. De asemenea, Bucurestiul da, ca si in domeniul bancare 'ora exacta', acest lucru fiind privit momentan ca o normalitate. Nici din punctul de vedere al clientelei nu mai exista diferente importante intre capitala si restul tarii, in zilele noastre nemaicontand daca un client important are sediul companiei in afara Bucurestiului. Cu ajutorul tehnologiei poti fi oriunde, oricand, pozitionarea teritoriala incepand sa conteze din ce in ce mai putin".

De asemenea, in vizitele intreprinse, echipele Programului "Unde Ma Asigur?" au constatat ca una dintre problemele principale cu care se confrunta brokerii de asigurare din capitala este lipsa personalului, deficitul de resurse umane din industrie fiind alimentat in principal de interesul scazut al tinerilor si al potentialilor angajati pentru sfera asigurarilor.

Click aici pentru continuare!


Cristian ANGHEL
Director General

CAPITAL & ALLIANCE Insurance Broker
Calea Dorobanti nr. 189, et. 2, ap. 6, Sector 1
Tel: 021.231.04.32
Fax: 021.231.04.30
FAST BROKERS

"In Bucuresti, ca si in tara, cultura asigurarilor in randul populatiei a crescut, asiguratii au devenit mai pretentiosi - inregistrandu-se multe cereri pentru polite specializate. Totodata, oamenii tind sa intre din ce in ce mai des in sediile companiilor de brokeraj", a precizat Iulian GHEORGHIU, Director General, FAST Brokers
Societatea de brokeraj in domeniul asigurarilor FAST BROKERS a luat fiinta in luna iulie a anului 2002, in prezent dispunand, de o retea teritoriala in 11 dintre cele mai importante orase ale tarii: Bucuresti, Alexandria, Brasov, Braila, Constanta, Craiova, Cluj, Ploiesti, Targoviste si Targu Mures.

"Unul dintre cele mai importante obiective vizate de companie prevede infiintarea unui nou punct de lucru in Bucuresti precum si dezvoltarea celor deja existente din teritoriu, intrucat, in viitor societatile de asigurari isi vor externaliza forta de vanzari", a mentionat Iulian GHEORGHIU.
Un lucru demn de evidentiat este faptul ca firmele de brokeraj in asigurari din capitala incep sa isi dezvolte propriile sisteme informatice pentru o mai buna gestionare a bazelor de clienti. Aceasta a aparut datorita necesitatii, din ce in ce mai evidente, de a avea date, in timp real, atat despre portofoliul deja existent, cat si despre politele nou-incheiate. O metoda similara a adoptat si FAST Broker, companie care trebuie sa gestioneze activitatea desfasurata in Bucuresti si si pe cea a punctelor de lucru pe care le-a deschis in teritoriu. Iulian GHEORGHIU considera ca este vital ca aceasta metoda sa fie implementata intr-un timp cat mai scurt, actiune care s-ar traduce intr-un avantaj competitiv fata de concurenta.

Click aici pentru continuare!


Iulian Valentin GHEORGHIU
Director General

FAST BROKERS
Str. Mircea Vulcanescu nr. 80, Sector 1
Tel: 021.317.15.65
Fax: 021.317.15.64
GLOBAL RISK SERVICES


In primul semestru al anului 2008, compania de brokeraj GLOBAL RISK SERVICES a realizat un volum de intermedieri de 1,67 mil. lei (450 mii EUR), consemnand fata de primele sase luni ale lui 2007, o crestere nominala in moneda europeana de 2,59%.

"Fiind o companie de brokeraj cu specific, pe langa Bucuresti avem polite incheiate si in Constanta, Brasov, Sibiu, Iasi (...). La nivelul Bucurestiului, concurenta intre companii este una sanatoasa, insa chiar si in acest context este loc in piata pentru toata lumea", a declarat Carmen SIBISAN, Director General, GLOBAL RISK SERVICES Insurance Broker.

Portofoliul companiei este dominat de asigurarile auto (CASCO si RCA, insumate) cu 44,6%, de asigurari de incendiu si calamitati naturale (9,87% din totalul subscrierilor) si de raspunderi civile generale (37,3%).

"Principalul potential de crestere al pietei il reprezinta asigurarile CASCO, in principal datorita importurilor de masini second-hand; de asemenea, la nivelul pietei se poate sesiza o crestere importanta a asigurarilor de raspundere civila generala si profesionala", a mentionat Carmen SIBISAN.

Click aici pentru continuare!


Carmen SIBISAN
Director General

GLOBAL RISK SERVICES
Bd. Iuliu Maniu nr. 8A, et.1, Complex Comercial, Sector 6
Tel: 021.224.45.39
Fax: 021.224.45.15
INK Consultanta

In primul semestru al anului curent, INK Consulanta a realizat un volum de prime brute intermediate de 37,35 mil. lei (10,17 mil. EUR), fapt ce a clasat compania in topul realizat de Revista de Specialitate INSURANCE Profile in pozitia a 7-a. Pe clase de asigurari, in perioada mentionata, portofoliul companiei era dominat de asigurari auto (CASCO si RCA, insumate) - 97,58%, respectiv property, 2,17%.

Unul dintre atuurile care a pus bazele cresterii rapide a companiei a fost orientarea pentru piata de retail si comertul electronic. Astfel, in conditiile in care clientii corporate se regasesc intr-un numar relativ mic, orientarea catre persoane fizice reprezinta principalul motor de crestere al pietei de profil. "Aceasta orientare a determinat compania noastra sa abordeze cu mai multa atentie segmentul de persoane fizice, unde includem si IMM-urile. De asemenea, credem foarte mult in comertul electronic si in confortul pe care il asecta il ofera clientului. Prin site-ul nostru, 10% din numarul zilnic de vizitatori concretizeaza cererile de asigurare incheind polite. Consideram ca este doar primul pas in aceasta directie si demonstreaza ca exista mari posibilitati de dezvoltare ale noului canal de distributie", a declarat Sebastian MATISAN, Director General, INK Consultanta - Broker de Asigurare.

Click aici pentru continuare!


Sebastian MATISAN
Director General

INK Consultanta
Calea Dorobantilor nr. 61, Sector 1
Tel: 021.212.06.40
Fax: 021.350.00.37
INTERCAM Broker d'Assurance


"Piata asigurarilor din Bucuresti este complexa. Bucuresteanul este mult mai informat datorita faptului ca este asaltat de oferte de asigurare prin miile de agenti de asigurare si sute de brokeri. Complexitatea pietei vine si din faptul ca societatile comerciale, mai ales cele cu capital strain solicita toata paleta de asigurari, de la asigurari pentru personal pana la asigurarea de pierderi financiare din riscuri asigurate, iar majoritatea au sediile centrale in Bucuresti, chiar daca isi desfasoara activitatea in toata tara", a comentat specificul pietei asigurarilor din capitala Catalin PANAITE, Director General al INTERCAM Broker d'Assurance.
In incercarea de a pune la dispozitia clientilor o gama cat mai larga de servicii, INTERCAM Broker a decis sa infiinteze un punct propriu de constatare a daunelor. Astfel, cu ajutorul unui inspector de daune cu o vasta experienta in domeniu si o foarte buna reputatie in randul companiilor de asigurare, INTERCAM Broker are abilitatea de a face constatari de daune in limita unei anumite sume agreate de asigurator, ramanand ca pagubele de valoare mai mare sa fie evaluate la centrele de daune ale companiei respective.

"Clientii au inceput sa compare serviciile oferite de broker, pe de o parte si de asigurator, in mod direct, pe de alta parte. Clientii persoane fizice apreciaza din ce in ce mai mult calitatea si complexitatea serviciilor ce vin odata cu semnarea politei, incluzand aici administrarea politei si serviciile in caz de dauna", a precizat Catalin PANAITE, Director General, INTERCAM Broker d'Assurance.

Click aici pentru continuare!


Catalin PANAITE
Director General

INTERCAM Broker d'Assurance
Str. Verii nr.10, et.1, Sector 2
Tel: 021.210.67.10
Fax: 021.210.67.88
MARSH Romania

In ultimul timp, in Romania, sectorul serviciilor a cunoscut un ritm de dezvoltare din ce in ce mai dinamic, mai ales la nivelul pietei financiare si al celei imobiliare. Acest context, alaturi de constientizarea nevoii de acoperire a prejudiciilor cauzate de administratorii companiilor care opereaza in aceste domenii, sau de impunerea incheierii unei astfel de polite de catre terti, contureaza cel mai mare potential pentru piata asigurarilor: raspunderile profesionale.
"Segmentul asigurarilor de raspundere profesionala a inregistrat o crestere vizibila in ultimele 12 luni si va continua, probabil, pe acelasi trend ascendent. Legislatia sau regulamentele profesiei impun obligativitatea unor astfel de produse, asigurand astfel si cresterea acestei clase. Spre exemplu pentru medici, notari, avocati acest tip de asigurare este impus prin lege. Totusi, exista si factori din piata care au generat o crestere pe acest segment, iar exemplul este piata imobiliara a carei dezvoltare a atras si cresterea numarului de polite incheiate de arhitecti, ingineri, constructori, consultanti", a declarat Cristian FUGACIU, CEO, MARSH Romania.

MARSH Romania si-a propus sa realizeze, in 2008, intermedieri de 50 mil. EUR, ceea ce presupune repetarea, si in cea de a doua jumatate a anului, a performantei din primul semestru. Astfel, MARSH si-a propus un volum de prime intermediate in valoare de 25 mil. EUR in perioada iulie-decembrie a.c., ceea ce ar duce la o crestere de 6,6% in 2008 fata de anul precedent.

Click aici pentru continuare!


Cristian FUGACIU
Country Manager

MARSH Romania
Sos. Nordului nr. 24-26, et. 1, Sector 1
Tel: 021.232.18.78
Fax: 021.232.21.02
MILLENIUM Insurance Broker

Compania de brokeraj in asigurari MILLENIUM a atins, in primul semestru al anului 2008, un volum de prime intermediate de circa 10,13 mil. lei, ceea ce reprezinta, fata de perioada similara a anului trecut, cand a intermediat prime de 5,7 mil. lei, o crestere de 78%. "Am reusit atat cresterea volumului de business cu clientii nostri traditonali, cat si dezvoltare teritoriala, prin atragerea de noi parteneri in calitate de asigurati. Estimam, pentru anul 2008 o crestere de 100% a volumului de prime intermediate, fata de 2007'', a declarat Ana Camelia ISACHE, Director General, MILLENIUM Insurance Broker.

Desi a inregistrat o crestere semnificativa a volumului de prime intermediate pe clasa asigurarilor generale, compania MILLENIUM Insurance Broker isi indreapta atentia catre segmentul asigurarilor de viata. In opinia Cameliei ISACHE "asigurarile de viata sunt inca intr-o faza emergenta pe piata din Romania si, de aceea, vom incerca sa valorificam in intregime potentialul pe care acestea il ofera atat companiilor de asigurari, cat si partenerilor nostri - asiguratii care ne onoreaza cu increderea in serviciile pe care le oferim, acoperind astfel toata gama de protectie". Tara noastra promite si ea din ce in ce mai mult pe aceasta clasa, asigurarile de viata depasind cu mai mult de 30 de puncte procentuale evolutia pietei globale de profil in 2007, de 5,4%, potrivit studiului SIGMA al SWISS Re. Astfel, segmentul life din Romania a crescut cu 36% pana la 429 mil. EUR, una dintre cele mai importante evolutii in randul celor 12 piete emergente apartinand noilor state membre UE, fiecare cu o majorare de peste 20% a subscrierilor pe aceasta clasa, in 2007.

Click aici pentru continuare!


Camelia ISACHE
Director General

MILLENIUM Insurance Broker
Splaiul Unirii nr. 74, Et. 2, Sector 4
Tel: 021.330.30.15
Fax: 021.330.37.85
PSG Insurance Broker

"In Bucuresti, pe langa asigurarile auto si cele de locuinte, cel mai mare potential de dezvoltare il au politele de viata, un important rol in acest sens avandu-l campania de aderare la un fond de pensii obligatoriu administrat privat. De asemenea, se simte o crestere in cererea de asigurari de sanatate pentru produse mai complexe, care inca nu exista in Romania", a precizat cu prilejul vizitelor echipelor Programului "Unde Ma Asigur?", Dan PENA, Director General, PSG Insurance Broker.
In primul semestru al anului 2008, PSG Insurance Broker a contabilizat un volum de prime intermediate de 10,56 mil. lei (2,88 mil. EUR), marcand, fata de perioada corespondenta a anului precedent, o spectaculoasa crestere in euro de 45,42%. "Cresterea consemnata este atribuita majorarii vizibile a interesului pietii pentu brokerii de asigurare", adeclarat Dan PENA.
In primele sase luni ale anului, structura portofoliului companiei in functie de volumul de prime intermediate a fost urmatoarea: CASCO (60,27%), RCA (22,62%), incendiu si calamitati (13,17%), bunuri (1,61%), raspunderi civile generale (1,19%).

Click aici pentru continuare!


Daniel PENA
Administrator

PSG Insurance Broker
Str. Avalansei nr. 14-16, bl. 3, sc. B, ap. 27, et. 1, Sector 4
Tel: 021.331.31.17
Fax: 021.331.31.77
TOTAL ADVISOR


Compania de brokeraj in asigurari TOTAL ADVISOR, a inregistrat in primul semestru al anului curent, un volum de prime intermediate de 4,26 mil. lei (1,16 mil. EUR), ceea ce reprezinta o crestere in moneda europeana de 15,59%, fata de perioada similara a anului precedent, cand brokerul a intermediat prime in valoare de 3,34 mil. lei (1 mil. EUR). Totodata, compania a obtinut, in perioada analizata, venituri de 1,05 mil. lei (nota: 860 mii lei este valoarea venitului obtinut de TOTAL ADVISOR in primul semestru al anului 2007).
Clasele de asigurari care au contribuit cel mai mult la cresterea companiei au fost asigurarile auto - cu intermedieri de 3,05 mil. lei (830 mii EUR) si 71,54% in portofoliul companiei si asigurarile property (prime brute intermediate de 917 mii lei, ceea ce procentual reprezinta 21,54% din totalul intermedierilor realizate de companie in perioada analizata).
"Pe segmentul de retail asigurarile de viata, de locuinte si de sanatate constituie potentialul de crestere al pietei, in vreme ce in bussiness-ul corporate raspunderile au cel mai mare potential", a declarat Victor SRAER, Managing Partner, TOTAL ADVISOR Broker de Asigurare.
Pentru anul 2008, liderul companiei vizeaza intermedieri de 5 mil. EUR si venituri de 1 mil. EUR (n. red.: potrivit Revistei de Specialitate Insurance PROFILE, in anul 2007, brokerul a realizat prime brute intermediate de 2,47 mil. EUR).

Click aici pentru continuare!

Vlad BOLDIJAR


Victor SRAER
Director General

TOTAL ADVISOR
Bd. Unirii nr. 69
Tel: 021.312.98.10
Fax: 021.314.50.75
 
 

Unde Ma Asigur? - Buletin Informativ de Asigurari

Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Business Development Director: Alexandru D. CIUNCAN

Redactor Sef XPRIMM Newsletters: Mihaela CIRCU

Editor Coordonator: Vlad PANCIU
Coordonator Ziua Asigurarilor: Lidia POP

Editor: Vlad BOLDIJAR

Echipa Programului Unde Ma Asigur?: Vlad PANCIU, Oleg DORONCEANU, Mihai CRACEA, Vlad BOLDIJAR, Andreea STATE

Responsabil Web: Costi BORODA

IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

E-mail:   media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2008 Media XPRIMM


Buletinul Informativ de Asigurari Unde Ma Asigur? este optimizat pentru a fi vizualizat cu o conexiune activa la Internet.
Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici

Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Pentru a va abona selectati optiunile dorite. Pentru a va dezabona deselectati toate optiunile.