Unde Ma Asigur?
  by
Media XPRIMM
INSURANCE PROFILE
   Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 31, 16 decembrie 2008

BUCURESTI

Programul
"Unde Ma Asigur
?"

Parteneri Oficiali

ASIBAN


BCR Asigurari

EUROINS


Parteneri Media

1asig.ro

XPRIMM Newsletters

Revista PRIMM Asigurari&Pensii
Revista PRIMM Asigurari&Pensii

Revista de Specialitate Insurance PROFILE
Insurance PROFILE


ALLIANZ-TIRIAC


Millenium Insurance Broker


Casco Ieftin

Revista PRIMM
Anuarul Asigurarilor
Municipiul
Bucuresti
Palatul Parlamentului


Piata locala a asigurarilor in anul 2006 (Bucuresti+Ilfov)


>Numar de unitati locale : 171 (2005)
>Prime brute subscrise: 3,06 miliarde lei
>Numarul mediu de salariati permanenti in asigurari: 5.080
>Cheltuieli cu remuneratiile personalului: 183,10 milioane lei
>Densitatea asigurarilor: 1.389,33 lei/locuitor
>Raportul salariatilor in asigurari la total locuitori: 1/434

Click pe poze pentru a le mari!

Companii de asigurare

BCR Asigurari

Ponderea volumului de afaceri inregistrat de asiguratorii din Bucuresti, in totalul primelor brute subscrise, a inregistrat, in 2007, o depreciere de 8%, ajungand in jurul valorii de 46%. Potrivit estimarilor realizate de Revista PRIMM - Asigurari&Pensii, aceasta pondere s-a stabilizat la nivelul primului semestru al anului curent in jurul aceleiasi cifre.

"Consider ca un aspect care a cantarit mult in scaderea ponderii detinute de subscrierile aferente Municipiului Bucuresti este inceputul unei actiuni de descentralizare a activitatii, in special in ceea ce priveste conturile mari. Un bun exemplu in acest sens ar fi contractele cu societatile de leasing, pentru care primele subscrise au inceput sa fie inregistrate la nivel local", a mentionat, cu ocazia Conferintei "Ziua Asigurarilor" - Bucuresti 2008, Iulius Alin BUCSA, Director, BCR Asigurari, Sucursala Municipiului Bucuresti.

"Descentralizarea este un proces firesc si continuu al carui rezultat va fi acela ca subscrierile si plata daunelor se vor afla in responsabilitatea aceleiasi unitati teritoriale, la locul riscului", a adaugat Iulius Alin BUCSA.

Bucurestiul este cel mai important "pol" al Romaniei atat in ceea ce priveste densitatea populatiei, cat si si dimensiunea dezvoltarii economice. Acest lucru se reflecta intr-o buna masura si in specificul aparte al pietei asigurarilor din capitala: "Capitala este cu siguranta o piata specifica prin prisma potentialului foarte ridicat, a numarului mare de intermediari care actioneaza in aceasta piata, a clientilor corporate numerosi, a solicitarilor de asigurari speciale din punct de vedere al conditiilor de asigurare si al riscurilor", a precizat Iulius Alin BUCSA, cu prilejul vizitelor echipelor Programului "Unde Ma Asigur?".

"Dimensiunea pietei bucurestene a asigurarilor este influentata in mod direct de veniturile populatiei, care sunt mai mari decat in alte zone ale tarii. Aceasta stare de fapt este direct proportionala cu cultura populatiei in privinta domeniului asigurarilor", a declarat Elena Simona DEAK, Director, Sucursala Victoria BCR Asigurari.

"Specific este nivelul ridicat al primelor brute subscrise, dat fiind faptul ca regiunea Bucuresti-Ilfov a fost si este 'punctul de atractie' al investitorilor, al marilor companii, care creeaza numeroase oportunitati de afaceri", este de parere Monica BARBULESCU, Director, Sucursala Sector 1 BCR Asigurari.

De asemenea, o buna parte a reprezentantilor asiguratorilor intervievati au declarat faptul ca aceasta concentrare a subscrierilor la nivelul capitalei poate determina o daunalitate crescuta: "Avand in vedere traficul aglomerat si calitatea slaba a infrastructurii, cu siguranta Bucurestii se afla in topul daunalitatii, cel putin din punct de vedere al segmentului auto", a adaugat Iulius Alin BUCSA.

"O problema pentru piata asigurarilor din Bucuresti consta in daunalitatea foarte mare a asigurarilor auto", a precizat Monica BARBULESCU.

Pentru a stopa acest fenomen asiguratorii se orienteaza "catre o dezvoltare puternica a produselor aferente segmentului non-auto", a mentionat Cristian Alin ILIESCU, Director, Sucursala Sector 4.

Faptul ca intreaga industrie a asigurarilor se confrunta, in acest moment, cu dificultati in ceea ce priveste propriile resurse umane, reprezinta o reala problema si pentru BCR Asigurari: "Ritmul de lucru este foarte alert, iar domeniul te obliga sa cunosti o gama foarte larga de activitati. Totusi, tinerii sunt mai dispusi sa intre in acest domeniu pentru ca au dorinta si disponibilitatea de a se perfectiona", a declarat Iulius Alin BUCSA, Directorul Sucursalei Municipiului Bucuresti a BCR Asigurari. "In general, primele sase luni sunt esentiale pentru a defini relatia dintre companie si angajat", a continuat acesta.

Prezenta la nivel national si in alte domenii, problema lipsei de personal calificat a determinat ca majoritatea Sucursalelor si Agentiilor sa aiba printre principalele obiective vizate pentru urmatoarea perioada consolidarea echipei: "Printre obiectivele noastre pentru viitorul apropiat, si nu numai, se numara: atragerea de noi asigurati si fidelizarea actualului portofoliu; diversificarea portofoliului; consolidarea retelei proprii de vanzare", a mentionat Monica BARBULESCU.
Deopotriva, capitala iese in evidenta printr-un volum al vanzarilor impresionant, realizat prin intermediul brokerilor (conform asiguratorilor, 60-70% din subscrierile la nivelul Bucurestilor). Prin urmare, brokerii sunt principalul canal de vanzare. Explicatia: majoritatea companiilor de brokeraj din Romania au sediul in Bucuresti, si, deopotriva, intelegerea mai buna a conceptului de brokeraj de catre asiguratori si clienti.

"Acest canal de vanzare este foarte bine pus in valoare de Sucursala, colaborarea cu brokerii fiind foarte buna si in continua dezvoltare", a opinat Monica BARBULESCU.

"Dupa o selectie prealabila a intermediarilor, colaborarea cu acestia se desfasoara bine" a precizat Olga MOLDOVAN, Director Sucursala Sector 6.

"Circa 50% din totalul subscrierilor realizate de Sucursala sunt realizate prin intermediul brokerilor", a adaugat Elena Simona DEAK.

Cert este ca piata asigurarilor este una libera, in care este suficient loc si potential pentru dezvoltarea armonioasa atat a asiguratorilor, cat si a brokerilor. In final, scopul ambelor parti este satisfacerea la cote inalte a intereselor clientului, obiectiv ce poate fi atins numai prin colaborarea in bune conditii a tuturor celor implicati - asiguratori, brokeri de asigurare, clienti.

Despre BCR Asigurari

Infiintata in anul 2001, BCR Asigurari a reusit, prin seriozitate, perseverenta si efort continuu sa isi atinga obiectivul principal, acela de a ocupa un loc intre primele societati de asigurari din Romania, pe segmentul asigurarilor generale.

Dinamica inregistrata in fiecare an a demonstrat capacitatea companiei de a identifica si fructifica la maximum oportunitatile mediului de afaceri. In acest context, dezvoltarea retelei de distributie a venit ca un raspuns firesc la solicitarile din partea clientilor. In prezent, BCR Asigurari dispune de o retea teritoriala formata din 172 unitati.

In prezent, capitalul social al companiei depaseste 73 milioane lei. Gama de produse oferite de BCR Asigurari este constituita in exclusivitate din asigurari generale. Compania promoveaza o varietate completa de servicii de asigurare, actualizand permanent produsele oferite, atat pentru clientii persoane fizice, preocupati in special de protejarea sanatatii, a caminului si a bunurilor personale, cat si pentru clientii persoane juridice, care doresc sa isi asigure afacerea impotriva riscului de neplata, a pierderilor cauzate de intreruperea temporara a activitatii sau a raspunderii fata de terti.

Click aici pentru continuare!


Iulius Alin BUCSA
Director Sucursala

BCR Asigurari
Sucursala Municipiului Bucuresti
Calea Vitan nr. 242
Tel/Fax: 021.304.52.00

Elena Simona DEAK
Director Sucursala

BCR Asigurari
Sucursala Victoria
Piata Montreal nr. 10, et. 1, SP. 109 BIS
Tel: 021.319.82.11
Fax: 021.319.82.10

Monica BARBULESCU
Director Sucursala

BCR Asigurari
Sucursala Sector 1
Calea Stirbei Voda nr. 104-106, parter
Tel: 021.315.00.73
Fax: 021.315.00.74

Cristian Alin ILIESCU
Director Sucursala

BCR Asigurari
Sucursala Sector 4
Calea Vacaresti nr. 201, bl. 87, parter
Tel: 021.330.88.02
Fax: 021.330.88.08

Olga MOLDOVAN
Director Sucursala

BCR Asigurari
Sucursala Sector 6
Bd. Timisoara nr. 6C
Tel: 021.440.16.49
Fax: 021.413.55.91
EUROINS

EUROINS Romania estimeaza ca va ajunge anul urmator intre primele zece companii din piata de asigurari din Romania, compania ocupand la sfarsitul primului semestru al anului pozitia a 11-a. De asemenea, pentru anul 2009, motorul principal al dezvoltarii companiei EUROINS Romania vor fi unitatile de tip franciza.

In sensul indeplinirii target-urilor pentru 2009, a fost necesara intarirea echipei cu specialisti recunoscuti din piata asigurarilor. Astfel, de la inceputul anului in curs, in cadrul top managementului EUROINS Romania s-au operat multiple schimbari: Anghel BURGHILA a fost cooptat in functia de Director Asigurari Agricole din pozitia de Director General al FATA Asigurari; Daniela MELNIC s-a alaturat echipei in august ca Actuar Sef al EUROINS Romania, venind de la AEGON Asigurari de Viata, iar la finele lunii octombrie, compania a anuntat cooptarea unui alt specialist in functia de Senior Underwriter - Rodica CHISCA, anterior Director General al companiei IRASIG.

Cu o vasta experienta in domeniul asigurarilor, Rodica CHISCA, se va ocupa in special de asigurarile de constructii-montaj, domeniu in care compania isi propune sa-si intensifice prezenta pe piata.

"In ultimii ani s-a remarcat o crestere in sectorul constructii - montaj, lucru ce a condus la dezvoltarea asigurarilor pentru acest segment al pietei. Insa incetinirea acestei dezvoltari, a segmentului imobiliar se poate resimti si in sectorul nostru. Criza internationala are influente vizibile, generand diverse efecte in industriile adiacente acestui segment. Produsele de asigurare destinate raspunderilor civile profesionale isi fac simtita prezenta din ce in ce mai mult in portofoliile noastre", a declarat Camelia AVRAM, Director, Agentia Carol, EUROINS.

In acelasi timp, majoritatea asiguratorilor intervievati estimeaza ca asigurarile de sanatate, respectiv cele de raspundere civila profesionala vor cunoaste in urmatorul interval cea mai spectaculoasa crestere.

"In urmatoarea perioada consider ca se vor dezvolta produsele de asigurare de raspundere civila profesionala din activitati independente, activitati care ar putea fi motorul redresarii economiei romanesti. De asemenea, va fi interesant de urmarit evolutia asigurarilor de sanatate care sunt la inceput si se pot dezvolta datorita nevoilor clientilor de a beneficia de servicii profesioniste fata de cele oferite in prezent de casele de asigurari de sanatate", a declarat Ovidiu COZAC, Director, Sucursala Tineretului, EUROINS.

De asemenea, pentru EUROINS, relatia cu intermediarii in asigurari se dovedeste a fi una reciproc avantajoasa, bazata pe respect, transparenta, incredere si profesionalism: "cunoscand necesitatile brokerilor incercam sa venim in intampinarea lor, astfel incat rezultatele parteneriatului sunt foarte bune", a precizat Liliana ANDRIESCU, Director, Sucursala Pache PROTOPOPESCU, EUROINS.

Despre EUROINS

Compania de asigurari EUROINS a fost fondata in anul 1994, functionand pana in anul 2007 sub numele de ASITRANS. Preluarea societatii in anul 2007 de Grupul EUROHOLD a conferit stabilitate financiara si a contribuit la dezvoltarea si comercializarea unor produse competitive.

EUROHOLD Group, al doilea holding din Bulgaria ca marime cotat la bursa s-a infiintat in decembrie 2006, ca rezultat al fuziunii dintre STARCOM Holding si EUROHOLD. Pe langa pietele din Romania si Bulgaria, grupul este prezent in Spania si Macedonia, cu planuri de dezvoltare in Serbia, Rusia, Ucraina si Moldova.

In cei 15 ani de activitate pe piata asigurarilor din Romania, EUROINS a asigurat peste 500.00 de clienti cu ajutorul celor 500 de angajati si a celor peste 4.750 de agenti colaboratori.
In scopul asigurarii unei protectii maxime, EUROINS a incheiat programe de reasigurare cu importante companii de profil la nivel mondial: MUNICH Re, SWISS Re, LLOYD'S, HANNOVER Re, SCOR, POLISH Re, SAVA Re, ALLIANCE Re, TRANSSIBERIAN Re, TRIGLAV Re, INGOSSTRAKH, precum si cu nume sonore ale brokerajului de reasigurare: WILLIS, AON Ltd, STELLAR Re, FUNK International.

Click aici pentru continuare!


Liliana ANDRIESCU
Director Sucursala

EUROINS
Sucursala Pache Protopopescu
B-dul Pache Protopopescu nr. 6, parter
Tel: 031.805.73.67
Fax: 031.805.73.68

Ovidiu Cristian COZAC
Director Sucursala

EUROINS
Sucursala Tineretului
Str. Verzisori nr. 45
Tel: 021.330.90.03
Fax: 021.330.76.40

Camelia AVRAM
Director Agentie

EUROINS
Agentia Carol
B-dul Carol I, nr. 37, et. 1, ap.4
Tel: 021.310.27.05
Fax: 021.310.27.06
AIG Romania

AIG Romania va deveni in 2009 sucursala a companiei franceze AIG Europe. "Vom deveni o sucursala a AIG Europe in cursul anului 2009, insa structura interna va ramane neschimbata si numarul de angajati nu va suferi modificari", a declarat Mihnea TOBESCU, Directorul General al AIG Romania.

Astfel, AIG Romania va intra sub incidenta autoritatii de supraveghere din Franta, unde AIG Europe isi are sediul central.

AIG Europe a notificat deja CSA ca intentioneaza sa activeze pe piata romaneasca in baza dreptului de stabilire, alaturi de alte 7 companii precum: COFACE, EULER HERMES, QBE Insurance, divizia de asigurari de sanatate a MEDICOVER Suedia, o societate specializata eminamente in asigurarile auto (PORSCHE) si entitati din grupul CARDIF.
La finele lui 2007, AIG Romania s-a situat pe pozitia 14 in clasamentul companiilor de asigurare din tara noastra, potrivit Revistei de Specialitate Insurance PROFILE. Astfel, asiguratorul a subscris, in anul 2007, prime de 96,6 mil. lei (28,94 mil. EUR), in crestere reala cu 17,34% fata de 2006.

Click aici pentru continuare!


Mihnea TOBESCU
Director General

AIG Romania
Bd. Expozitiei nr. 2, Intrarea D, CAM 112
Tel: 021.300.96.01
Fax: 021.318.31.04
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari

Faptul ca in capitala au sediul toate marile companii (inclusiv de asigurari), Bucurestiul este perceput ca fiind, pe langa "centrul financiar al Romaniei", si orasul in care se realizeaza cele mai mari venituri. Astfel, prezenta si concentrarea in capitala a majoritatii domeniilor de activitate au facut ca gradul de receptivitate precum si de cunoastere a populatiei in privinta necesitatii incheierii unei polite de asigurare sa fie mult mai ridicat comparativ cu restul tarii, acest lucru determinand intr-o buna masura specificulul local al pietei asigurarilor din Bucuresti.

"Intr-adevar, se poate vorbi de un specific local din punct de vedere al asigurarilor, in Bucuresti. Capitala Romaniei, oras in plina dezvoltare, cu cea mai mare concentratie de populatie si aglomeratie de firme, companii si multinationale de renume, pot determina diversitatea si complexitatea asigurarilor care se subscriu in Bucuresti", a precizat Iulian RUICU, Director, Sucursala Drumul Taberei.

Echipele Programului "Unde Ma Asigur?" au constatat ca una dintre problemele principale cu care se confrunta asiguratorii din capitala este lipsa personalului. Deficitul de resurse umane din industria asigurarilor este alimentat si de rata scazuta a somajului. "Fata de acum 3-4 ani, gasirea de forta de munca a devenit o reala problema, mai ales pentru segmentul asigurarilor de viata, unde se resimte o acuta nevoie de personal calificat ", este de parere Dragos VOICA, Director, Sucursala Hanul lui Manuc.

Pentru Bucuresti, din punctul de vedere al canalelor de vanzare ALLIANZ-TIRIAC a utilizat un alt mod de organizare a agentiilor decat in provincie, tot portofoliul de brokeri de asigurare si de agenti fiind gestionat centralizat.
Aceasa concentrare a subscrierilor ale ALLIANZ-TIRIAC catre Sucursala Bucuresti - Vanzari Directe a facut ca cea mai mare pondere a subscrierilor companiei sa se consemneze in capitala.

"Circa 42% din totalul subscrierilor companiei sunt concentrate in capitala. Putem afirma ca volumul de prime brute subscrise consemnat in capitala este relativ 'fals', deoarece toate primele brute subscrise prin firmele de leasing la nivel teritorial, se reflecta in cifrele inregistrate de noi", a afirmat Dumitru MIHALACHE, Director, Sucursala Bucuresti - Vanzari Directe.

De altfel, la nivelul anului 2007, potrivit rezultatelor comunicate de catre companii Revistei de Specialitate INSURANCE Profile, ALLIANZ-TIRIAC se afla si pe prima pozitie a topului companiilor de asigurare din Bucuresti: prime brute subscrise in valoare de 656 mil. Lei.

Astfel, pentru a-si spori productia si profitabilitatea, Sucursala Hanul lui Manuc a ALLIANZ-TIRIAC a demarat o importanta campanie de reinfiintare a canalului de distributie prin agenti.
"In campania pentru Pilonul II de pensii, am angrenat un numar important de agenti. Pentru a ne spori profitabilitatea, incercam sa ii transformam in agenti de asigurare si astfel sa ne reformam echipa de agenti proprii", a declarat Dragos VOICA.

Din ce in ce mai multi lideri ai companiilor de asigurari de pe piata din Bucuresti se arata tot mai putin optimisti de proiectul asigurarilor obligatorii de locuinte. Principala cauza a acestei tendinte este suma minima asigurata care va fi de 10.000 sau 20.000 euro, in functie de tipul constructiei.
Astfel, multi asiguratori din capitala considera ca efortul companiilor de asigurari pentru a intra intr-o astfel de campanie va fi unul substantial si va fi dificil ca acest tip de polita sa fie profitabila pentru companii, cauza principala constituind-o primele de asigurare foarte scazute. De asemenea, situatia se poate dovedi o problema si pentru intermediari, care nu vor fi incurajati de valoarea redusa a primelor de asigurare.

In pofida acestor numeroase dezavantaje, "produsul cu cel mai mare potential de crestere in Bucuresti, ca de altfel in toata tara, este asigurarea facultativa a locuintelor si bunurilor ce apartin persoanelor fizice, avand in vedere ca nivelul prestabilit prin asigurarea obligatorie va fi insuficient pentru acoperirea valorii reale sau de piata a locuintei", a mentionat Iulian RUICU.

Aceeasi opinie o impartaseste si Directorul Sucursalei Banu Manta a ALLIANZ-TIRIAC, Oana ANDREESCU, care considera ca atat "contextul economic actual, cat si aprobarea legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor constituie premisele unei cresteri pe segmentul asigurarilor de cladiri apartinand persoanelor fizice".

Pe fondul unei concurente tot mai acerbe pe piata de profil, compania ALLIANZ-TIRIAC si-a stabilit ca principal obiectiv profitabilitatea, in detrimentul cotei de piata. "Pe viitor, cota celor noi intrati in asigurare va fi din ce in ce mai mica si, de aceea, urmarim sa ne selectam cu mai multa atentie clientii", a declarat Eduard CONSTANTIN, Directorul Sucursalei Izvor. Compania a stabilit ca, pana la sfarsitul anului in curs, sa isi sporeasca subscrierile pe segmentul de asigurari generale cu 20%, in timp ce pe segmentul life sa creasca cu 25%.

Despre ALLIANZ-TIRIAC Asigurari

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari a fost fondata in anul 1994, operand initial sub numele de "Asigurari Ion Tiriac - ASIT". Compania a reusit sa se impuna pe piata asigurarilor din Romania intr-un timp record, an de an urcand catre varful ierarhiei asiguratorilor.

Integrarea, in august 2000, a societatii ASIT in grupul de asigurari german ALLIANZ a intarit pozitia acesteia pe piata romaneasca, statutul de membru al unuia dintre cele mai importante grupuri financiare din lume conferind companiei rezultate in crestere. Incepand din anul 2002, ALLIANZ-TIRIAC a devenit liderul incontestabil al pietei asigurarilor din Romania, pozitie pe care o detine si in prezent.

Cifrele anului 2008

La nivel national, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari a depasit, in primele noua luni ale anului 2008, valoarea de 1 mld. lei din activitatile de asigurari la nivel consolidat (generale si de viata), realizand venituri din prime brute subscrise de 1.039 mil. lei. Rezultatul reprezinta o crestere cu 13% mai mult decat in perioada similara a anului precedent, cand veniturile din asigurari s-au situat la 920 mil. lei. O evolutie asemanatoare a fost inregistrata, totodata, si pentru profitul net. Dupa primele trei trimestre ale anului curent acesta a crescut cu 14%, pana la o valoare de 22 mil. lei (19 mil. lei in acelasi interval din 2007).

Pe segmentul de asigurari generale, subscrierile realizate in perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2008 s-au situat la 950 mil. lei, aceasta valoare fiind cu 103 mil. lei mai mare decat cea inregistrata in primele noua luni ale anului anterior. Cresterea veniturilor din activitatea de asigurari generale a fost sustinuta, in principal, de evolutia pozitiva a vanzarilor de polite de asigurari de bunuri si cladiri, respectiv a celor auto.

Click aici pentru continuare!


Dumitru MIHALACHE
Director Sucursala

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari
Sucursala Bucuresti - Vanzari Directe
Str. Gen. Ernest Brosteanu nr. 20
Tel: 021.207.15.49
Fax: 021.208.21.37

Oana ANDREESCU
Director Sucursala

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari
Sucursala Banu Manta
Str. Banu Manta nr. 12, bl. 26
Tel: 021.223.78.15
Fax: 021.650.00.16

Iulian RUICU
Director Sucursala

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari
Sucursala Drumul Taberei
Str. 1 Mai nr. 15, bl. C3
Tel: 021.440.09.23
Fax: 021.440.29.46

Eduard CONSTANTIN
Director Sucursala

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari
Sucursala Izvor
Splaiul Independentei nr. 17, tronson 1, bl. 101
Tel: 021.319.78.83
Fax: 021.312.47.80

Dragos VOICA
Director Sucursala

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari
Sucursala Hanul lui Manuc
Str. Franceza nr. 62-64
Tel: 021.303.82.41
Fax: 021.313.29.52
ARDAF

In urma a numeroase vizite si interviuri efectuate la reprezentantele companiilor de asigurare si de brokeraj in asigurari care activeaza pe raza municipiului Bucuresti, echipele Programului "Unde Ma Asigur?" au ajuns la concluzia ca la nivel national exista, cel putin doua diferente majore intre Capitala si restul tarii in ceea ce priveste domeniul asigurarilor.

"Una este pozitiva, si este reprezentata de potentialul mare si in continua crestere, datorat unui mediu economic extrem de dinamic, in schimb a doua diferenta este negativa, fiind reprezentata de gradul ridicat de risc prezent in marile aglomerari urbane, intalnit in special la asigurarile auto", afirma Mihai POTINCU, Director, Agentia Mihai Bravu.

Totodata, Stefan DORINEL, Director Agentia Giurgiului este de parere ca "intr-adevar, la nivel national exista doua piete. In Bucuresti piata este mai puternica in primul rand datorita potentialului asigurabil, aici existand cele mai consistente resurse financiare. De asemenea, consider ca la randul sau, fiecare judet are specificul sau din punct de vedere al sferei asigurarilor".

De asemenea, in urma interviurilor, echipele Programului "Unde Ma Asigur?" au constatat ca brokerii de asigurare au un rol foarte important in activitatea desfasurata de ARDAF.
"Relatia cu brokerii de asigurare, precum si afacerile generate de acestia au jucat un rol extrem de important in redresarea si cresterea companiei", a opinat Mihai STATIE, Director, Sucursala Bucuresti.

"Respectarea conditiilor de colaborare stabilite de comun acord, raspunsul prompt la solicitarile primite si, poate cel mai important, plata la timp a daunelor survenite, au fost tot atatea argumente pentru ca relatia noastra cu brokerii sa se reia si sa se dezvolte la un nivel din ce in ce mai crescut. Mai mult, participarea alaturi de UNSICAR la evenimentele organizate la sfirsitul anului trecut a facut ca anul acesta sa devenim partener oficial al uniunii. In acest moment suntem in plina desfasurare a unei campanii de intalniri cu brokerii, pentru a identifica modalitatile de extindere si de imbunatatire ale colaborarii noastre pe toate tipurile de produse", a precizat Mihai POTINCU.

Activa pe piata din anul 1992 si pozitionata in elita asiguratorilor din Romania, Societatea de Asigurare Reasigurare ARDAF a fost prima companie de profil autohtona certificata in sistemul de Management al calitatii ISO 9001:2000.

Inca din primii ani de activitate, ARDAF s-a evidentiat prin activitatea in diferite organizatii de profil, fiind membru fondator al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) si al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR).

ARDAF ofera toate clasele de asigurari generale si dispune de o retea teritoriala cu acoperire nationala, formata din peste 220 de puncte de vanzare, organizate in 37 de sucursale. Echipa ARDAF este formata din peste 1.350 de angajati si aproximativ 6.000 de colaboratori.

In Municipiul Bucuresti ARDAF are un numar de 18 reprezentante: Sediul Central, Sucursala Bucuresti, Centrul de Daune si 15 Agentii (Perla, Gara de Nord, Lahovari, Pantelimon, Mosilor, Dacia, Tepes Voda, Titan, Mihai Bravu, Calarasi, Timpuri Noi, Giurgiului, Drumul Sarii, Lujerului si Buftea).

De altfel, de-a lungul timpului compania ARDAF si-a consolidat reteaua teritoriala in Bucuresti, astfel incat sa vina cat mai bine in intampinarea clientilor sai. Astfel, "a avut loc o dezvoltare semnificativa a retelei de agentii", ne-a declarat Mihai STATIE, Director al Sucursalei Bucuresti a ARDAF.

Click aici pentru continuare!


Mihai STATIE
Director Sucursala

ARDAF
Sucursala Municipiului Bucuresti
Bd. Libertatii nr. 22, bl. 102-103, tronson 1
Tel: 021.317.35.25
Fax: 021.317.30.45

Mihai POTINCU
Director Agentie

ARDAF
Agentia Mihai Bravu
Sos. Mihai Bravu nr. 286
Tel: 021.322.26.88
Fax: 021.326.01.35

Dorinel STEFAN
Director Agentie

ARDAF
Agentia Giurgiului
Sos. Giurgiului nr. 39
Tel: 021.332.32.85
Fax: 021.332.32.80
FATA Asigurari


"La nivelul tarii exista doua piete de asigurare diferentiate de gradul de concentrare al clientilor precum si de gradul de risc la care sunt expuse bunurile asigurate", a precizat Fanel PLOPEANU, Director General FATA Asigurari.

De asemenea, la nivelul Bucurestilor, relatia dintre companiile de asigurare si societatile de brokeraj este intr-un real proces de consolidare, fiind bazata pe profesionalism si respect reciproc. Astfel, si pentru FATA Asigurari importanta brokerilor in business-ul desfasurat de companie este una sporita: "In prezent, jumatate din subscrierile FATA Asigurari in Bucuresti sunt realizate prin brokeri. De asemenea, exista o retea puternica de brokeri cu care colaboram, in Cluj, Timisoara si Oradea si, treptat, activitatea acestora se va extinde si in restul tarii", a adaugat Fanel PLOPEANU.

Un obiectiv important pentru FATA Asigurari este acela ca pana la sfarsitul anului sa isi extinda reteaua teritoriala prin deschiderea a cate unei agentii sau sucursale in fiecare judet, astfel incat compania sa acopere mai eficient intregul teritoriu. In acelasi timp, "(...) principalul nostru obiectiv este sa incheiem anul cu un rezultat financiar pozitiv. In ceea ce priveste subscrierile, tinta este de 12,5 milioane euro, din care, pana acum (n.red.: sfarsitul lunii august) am realizat 9 milioane euro. In ceea ce priveste asigurarile agricole, acestea depind foarte mult de conditiile agro-meteorologice si riscurile aferente sunt foarte imprevizibile. Diversificarea portofoliului ofera in primul rand predictibilitate si, intr-o masura mai mica, profitabilitate. La toate acestea se adauga faptul ca tarifele pentru primele de asigurare pe segmentul agricol au ajuns la un nivel foarte scazut, mult sub nivelul real al pietei,", a declarat Fanel PLOPEANU.

Cifrele anului 2008

FATA Asigurari, membra a grupului GENERALI, a inregistrat, in primele noua luni ale anului curent, un volum de prime brute subscrise de 35,62 mil. lei (9,79 mil. EUR), in crestere cu 112,68% fata de perioada ianuarie-septembrie 2007.
"Principalul nostru obiectiv este sa incheiem anul cu un rezultat financiar pozitiv. In ceea ce priveste subscrierile, tinta este de 12,5 mil. EUR", ne-a declarat Fanel PLOPEANU.

Click aici pentru continuare!


Costel EREMIA

Presedinte

Fanel PLOPEANU
Director General

FATA Asigurari
Str. Marcel Andreescu nr. 30
Tel: 021.231.18.85
Fax: 021.230.00.41
GRAWE Romania

Oras in plina dezvoltare, cu un mediu economic extrem de dinamic, loc de desfasurare al marilor tranzactii si investitii, Municipiul Bucuresti este, deopotriva, "nucleu" al pietei nationale de asigurari, prin diversitatea formelor de asigurare practicate, concurenta acerba, precum si prin deschiderea pietei in ceea ce priveste achizitionarea produselor de asigurare.

"Nivelul veniturilor, gradul crescut de informare in randul populatiei din Bucuresti, precum si concurenta acerba din piata fac principalele diferente dintre capitala si teritoriu", este de parere Adriana RUSU, Director, Agentia Bucuresti 3, GRAWE Romania. Cu toate acestea "mai exista clienti care nu fac diferenta intre produse, care fac confunzii intre asigurarile de viata si cele non-viata", a adaugat Adriana RUSU.

GRAWE Romania si-a inceput activitatea in octombrie 2000, vizand exclusiv domeniul asigurarilor de viata. Detinand 99,98 % din pachetul de actiuni, grupul GRAWE este actionarul majoritar al companiei romanesti.

In lista ritmului de evolutie pe care GRAWE l-a adoptat s-a inscris si achizitionarea, in 2005, a unui important jucator de pe piata asigurarilor din Romania, societatea SARA MERKUR. Foarte importante in aceasta decizie a fost portofoliul de clienti ai SARA MERKUR, precum si forta de vanzari directe a societatii. In cursul lunii august 2005, GRAWE Romania a preluat intreg portofoliul de clienti al SARA MERKUR, iar in martie 2006 a fost finalizata preluarea.

Click aici pentru continuare!


Adriana RUSU
Director Agentie

GRAWE Romania
Agentia Bucuresti 3
Str. Vulturilor nr. 98A
Tel: 021.200.38.50
Fax: 021.200.38.51
ING Asigurari de Viata

Dezvoltarea pietei asigurarilor de viata din capitala este determinata in primul rand de gradul de educatie financiara, care este mult mai ridicat comparativ cu restul tarii. De asemenea, "in Municipiul Bucuresti gradul de cunoastere, informare si de educatie al populatiei in privinta necesitatii asigurarilor este mult mai mare decat in alte zone ale tarii", este de parere Gabriel GRIGORESCU, Agency Manager, Agentia Bucuresti 4, ING Asigurari de Viata.

"Bucurestii se remarca prin nivelul primei medii pe contract, superior judetelor limitrofe, insa si prin numarul ridicat de polite mai complexe, gen unit-linked", a opinat Calin PETRUT, Agency Manager, Agentia Bucuresti 3, ING Asigurari de Viata.
O alta conditie esentiala a dezvoltarii pietei de asigurari de tip "life" este existenta unei forte de vanzari performante. De altfel, rolul consultantului este deosebit de important, acesta reprezentand garantul ca angajamentul asiguratorului va fi indeplinit. "Asigurarile de viata reprezinta un serviciu financiar intangibil, consultantul oferind, de fapt, o promisiune a respectarii unui angajament", a declarat Calin PETRUT.

Potentialul semnificativ de crestere a industriei nationale de profil se loveste de multe ori de capacitatea redusa a companiilor de asigurari de a mentine sau de a atrage o forta de vanzare proprie care sa tina pasul cu dezvoltarea continua a pietei de profil.

"In Bucuresti, rata somajului este printre cele mai scazute din tara. Acest lucru determina intr-o buna masura lipsa de personal din randul companiilor de asigurari", a adaugat Gabriel GRIGORESCU.

Statistic vorbind, in ceea ce priveste numarul de persoane angajate cu contract de munca, la nivel national, in evidentele societatilor de asigurare vizitate figurau, in anul 2006 (n. red.: conform datelor furnizate de INSSE) un numar total de 15.194 persoane, ceea ce reprezinta o crestere fata de anul 2005 cand erau angajate 13.788 de persoane.

Aceasta se poate datora, pe de o parte, atat autorizarii de noi societati de asigurare, cat si dezvoltarii activitatii desfasurate de societatile care existau deja, iar cifrele oficiale aferente urmatorilor ani ne vor oferi cu siguranta un raspuns cu privire la criza resurselor umane.

"Nivelul stimulativ al comisioanelor si bonusurilor la care au acces consultantii nostri, cursurile de specialitate, excursiile bonus organizate la nivel de companie si agentie etc. reprezinta motive in plus pentru a-ti dori sa fii un consultant de succes", a declarat Catalin PETRUT.

Click aici pentru continuare!


Calin PETRUT
Agency Manager

ING Asigurari de Viata
Agentia Bucuresti 3
Str. Dr. Iacob Felix nr. 49
Tel.: 031.406.19.31
Fax: 031.406.19.33

Gabriel GRIGORESCU
Agency Manager

ING Asigurari de Viata
Agentia Bucuresti 4
Sos. Viilor nr. 65A
Tel.: 021.335.24.04
Fax: 021.335.24.02
IRASIG

Compania de asigurari IRASIG, condusa de Guglielmo FRINZI, fostul sef al GENERALI si ASTRA Asigurari in Romania, isi propune sa intre pe piata de RCA in 2009.

"In primele sase luni ale anului viitor intentionam sa solicitam de la CSA autorizatia pentru a incheia asigurari de raspundere civila auto. In acelasi interval, compania noastra, IRASIG, va deveni prezenta la nivel national, in urma semnarii unui parteneriat cu o institutie financiara specializata in transferul de fonduri", a declarat Guglielmo FRINZI, CEO IRASIG.

Compania de asigurari isi propune o dezvoltare considerabila in urmatorii doi ani, atat pe piata interna, cat si pe cea internationala. "Am obtinut acum trei luni autorizatia de a vinde asigurari si pe teritoriul Italiei, iar, in acest moment, pregatim o polita bilingva, conceputa special pentru a fi promovata printre romanii din Italia", a explicat FRINZI.
In tara noastra, eforturile companiei pe termen mediu vor fi indreptate, in principal, inspre extinderea teritoriala. "Planul nostru este ca in urmatorul an sa reusim sa detinem reprezentante proprii in toate judetele in acest moment avem deschise sase agentii in Romania".

De asemenea, compania intentioneaza sa fructifice si potentialul asigurarilor de tip property, mai ales in contextul adoptarii legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor.
FRINZI considera ca dezvoltarea companiei este posibila in contextul in care "criza financiara nu se va rasfrange puternic asupra pietei romanesti de asigurari. Industria romaneasca de profil nu poate sa se reduca din punct de vedere al volumului subscrierilor, in cel mai rau caz aceasta va stagna. Consider, totusi, ca va exista crestere anul viitor la nivelul pietei, desi una mai redusa decat pana in acest moment. Dupa 2010 insa, piata va cunoaste in continuare o crestere normala pentru Romania, de 30 de procente".

Click aici pentru continuare!


Guglielmo FRINZI
CEO

Elena GRECU
CFO

IRASIG
Str.Cristian Popisteanu nr. 2-4
Tel.: 021.212.56.04
Fax: 021.318.32.99
OMNIASIG

Capitala tarii este totodata si capitala pietei asigurarilor din Romania. Aici se afla, cu o singura exceptie, sediile centrale ale tuturor asiguratorilor romani, precum si imensa majoritate a brokerilor de asigurari.

Tot aici, din motive "istorice", se afla concentrata o mare parte a activelor industriale, sediile centrale ale celor mai importante firme si ceva mai bine de 10% din populatia tarii. Ca urmare, dincolo de caracteristicile specifice pietei romanesti de asigurari, in ansamblul sau, piata bucuresteana are propriile ei atuuri si/sau dificultati.

"Marile companii nationale si multinationale sunt concentrate in capitala, ceea ce determina ca locuitorii Bucurestilor sa fie mult mai bine informati in privinta nevoii si necesitatii de asigurare", a precizat Adrian SAVU, Director, Sucursala Opera.

Insa in ceea ce priveste "clientul bucurestean, chiar daca este mult mai educat din punct de vedere financiar, gradul de dificultate de vanzare a politelor de asigurare este comparabil cu cel din teritoriu", este de parere Catalina CARAMAN, Director, Sucursala Aviatorilor.

De asemenea, in urma interviurilor efectuate la reprezentantele companiilor de asigurare si de brokeraj in asigurari care activeaza pe raza municipiului Bucuresti, echipele Programului "Unde Ma Asigur?" au ajuns la concluzia ca la nivel national exista, intr-adevar diferente majore intre Capitala si restul tarii in ceea ce priveste domeniul asigurarilor: "Este greu sa afirmam ca la nivel national nu exista doua piete. Unul dintre principalii factori care diferentiaza Capitala de restul tarii este piata leasingului, care este mult mai activa aici", a opinat Catalina CARAMAN.

Faptul ca la nivelul capitalei, comparativ cu restul tarii, gradul de penetrare al asigurarilor este mult mai mare, se traduce, din nefericire, si intr-o daunalitate mai ridicata fata de restul teritoriului national, in special pe segmentul asigurarilor tip. In pofida acestui lucru, "In Bucuresti asigurarile auto au cel mai ridicat potential de crestere in viitor", considera Adrian SAVU.

"Un imens potential de crestere, poate cel mai mare, il au si asigurarile de tip property, investitiile imobiliare, precum si influenta directa a pietei creditelor constituind cel mai semnificativ rol in evolutia crescatoare a acestor tipuri de polite", a adaugat Catalina CARAMAN.

Despre OMNIASIG

In 1995 cand si-a inceput activitatea, OMNIASIG avea o singura sucursala si 12 angajati. In cursul anului 2005, pachetul majoritar de actiuni OMNIASIG a fost preluat de catre Grupul WIENER STADTISCHE concernul de asigurari cu cea mai extinsa si activa prezenta in tarile Europei Centrale si de Est.

Incepand cu data de 24 ianuarie 2006, Grupul WIENER STADTISCHE a devenit VIENNA INSURANCE GROUP, intentia care a stat la baza deciziei de schimbare a brand-ului fiind aceea de a sublinia forta financiara a companiei de asigurari central-europene cu sediul la Viena si, implicit, aceea de facilitare a asimilarii brand-ului de catre populatia nevorbitoare de limba germana.

Reteaua teritoriala a OMNIASIG numara la nivel national aproximativ 300 de sucursale, agentii si puncte de vanzare iar echipa este formata din aproximativ 1.750 de angajati cu carte de munca si peste 12,000 de agenti la nivel national. In Bucuresti OMNIASIG are trei sucursale: Unirea (Str. Tunari nr. 44), Opera (Splaiul Independentei nr. 111) si Aviatorilor (Bd. Lascar Catargiu nr. 36), ce isi desfasoara activitatea in total in 18 locatii.

Click aici pentru continuare!


Catalina CARAMAN
Director Sucursala

OMNIASIG
Sucursala Aviatorilor
Bd. Lascar Catargiu nr. 36
Tel: 021.318.27.03
Fax: 021.318.27.07

Raluca DOBRESCU
Director Sucursala

OMNIASIG
Sucursala Unirea
Str. Tunari nr. 44
Tel: 021.210.77.81
Fax: 021.210.27.45

Adrian SAVU
Director Sucursala

OMNIASIG
Sucursala Opera
Splaiul Independentei nr. 111
Tel: 021.410.70.13
Fax: 021.410.93.90

Brokeri de asigurare

BRUSSELS Broker de Asigurare

"Bucurestiul s-ar putea caracteriza printr-o vanzare de produse mai larga decat in restul tarii. Politele CASCO, politele pentru locuinte, asigurarile de pensii private si de ce nu cele de sanatate". Mi-ar placea sa cred ca si politele de raspundere civila, produsele de nisa incep sa fie constientizate si cautate. Dar toate acestea pot fi posibile numai daca este o corecta informare a clientului din partea tuturor, asigurator si broker deopotriva", a comentat caracteristicile pietei asigurarilor din capitala, Oana ROATES, Executive Manager BRUSSELS Broker de Asigurare.

BRUSSELS Broker de Asigurare a demarat activitatea in luna iunie a acestui an, are bugetate pentru 2009 prime intermediate in valoare de peste jumatate mil. EUR, conform oficialilor societatii.

"Previziunile pentru 2008 vizeaza un volum de prime intermediate de 200 mii EUR pana la inceputul anului viitor si de peste 500 mii EUR in 2009", a declarat in exclusivitate pentru Buletinele Informative de Asigurari XPRIMM, Oana ROATES.

Societate cu actionariat libanez, belgian si roman, BRUSSELS Broker se va adresa intr-o prima etapa segmentului de clienti corporate, urmand ca in maximum doi ani sa atace si piata de retail. "Lucram deja la o serie de produse de asigurare inovatoare impreuna cu partenerii nostri internationali", ne-a declarat Directorul Executiv al companiei.

Click aici pentru continuare!


Oana ROATES
Executive Manager

BRUSSELS Broker de Asigurare
Sos. Bucuresti-Ploiesti, nr. 42-44, corp A1
Tel.: 021.361.07.00
Fax: 021.361.07.07
EPM Romania - Broker de Asigurare

Cu toate ca piata nationala a asigurarilor a consemnat in ultimii ani evolutii crescatoare semnificative, in teritoriu, precum si in Bucuresti "potentialul de crestere a pietei de profil este unul imens, ramanand multe ramuri inca nefructificate", a opinat cu prilejul vizitelor echipelor Programului "Unde Ma Asigur?" la sediile companiilor de asigurare si de brokeraj in asigurari din capitala, Friedrich GEIST, Director General, EPM Romania - Broker de Asigurare.

De remarcat este ascensiunea pe care a realizat-o compania in cei sase ani de prezenta pe piata nationala a asigurarilor. Astfel, la finele anului 2007, EPM Romania s-a clasat, potrivit Revistei de Specialitate INSURANCE Profile, pe prima pozitie a clasamentului in functie de volumul de prime intermediate pe segmentul asigurarilor de viata (4,10 prime brute subscrise, echivalentul unei cote de piata de peste 17%).

La reusitele EPM Romania au participat in buna masura si companiile partenere: "Printre partenerii cei mai optimi ai EPM Romania as enumera GRAWE Romania, ALLIANZ-TIRIAC, GENERALI si INTERAMERICAN", a adaugat Friedrich GEIST.
Pentru a oferi clientilor o siguranta pentru viitorul lor din punct de vedere financiar, EPM Romania "va dezvolta in viitorul apropiat inmpreuna cu INTERAMERICAN, un produs aferent clasei de asigurari de sanatate", a precizat Friedrich GEIST.

Click aici pentru continuare!


Friedriech GEIST
Director General

EPM Romania - Broker de Asigurare
Bd. George Cosbuc nr. 69, et. 2
Tel.: 021.301.99.49
Fax: 021.301.99.59
EUROGROUP Insurance-Reinsurance Broker Romania

Infiintata in 1997, ca societate privata romana cu capital majoritar strain, EUROGROUP Insurance - Reinsurance Broker Romania este reprezentanta exclusiva in Romania a companiei NASCO KARAOGLAN Group, societate de asigurare-reasigurare, cu 25 de ani de prezenta in sectorul asigurarilor pe piata internationala. NASCO KARAOGLAN este al 3-lea broker de asigurare si reasigurare din Franta, avand o retea de birouri si subsidiare care deservesc zone intinse din Orientul Mijlociu, Europa, Statele Unite ale Americii si Orientul Indepartat.

De asemenea, incepand cu anul 2005, EUROGROUP reprezinta exclusiv in relatiile cu companiile de asigurari din Romania, precum si cu potentiali clienti si interesele companiei MDB, liderul din Belgia al brokerilor de reasigurare prin subsidiara acesteia din Grecia (MDB Hellas).

"Nu exista un specific local al pietei asigurarilor din municipiul Bucuresti. Caracteristica cea mai evidenta dintre Capitala si teritoriu ar fi legata de volumul subscrierilor", a declarat Nicolae ARSENE, Director General, EUROGROUP Insurance - Reinsurance Broker Romania.

EUROGROUP Insurance-Reinsurance Broker Romania isi desfasoara activitatea in domeniul asigurarilor, fiind un broker international de asigurare si reasigurare, reprezentand interesele marilor companii de asigurari din Romania.
Serviciile companiei se adreseaza in special segmentului de companii mari, multinationale, reprezentante, etc. oferind toata gama de asigurari, dand dovada de profesionalism si flexibilitate in ofertare, negocieri si rezolvarea daunelor clientilor proprii.

Pentru a completa paleta serviciilor oferite, EUROGROUP Insurance-Reinsurance Broker Romania si-a propus sa beneficieze in viitor si de sprijinul unor companii de renume in domeniul regularizarii de daune si al managementului riscului.

"Circa 70% dintre clientii nostri sunt persoane juridice, restul de 30% din volumul total al intermedierilor fiind aferent persoanelor fizice", a adaugat Nicolae ARSENE.

Compania intermediaza toate tipurile de asigurari existente pe piata si nu numai, de la cele generale precum CASCO, cladiri si continut, raspunderi civile si profesionale, accidente de persoane, Carte Verde pana la cele specifice activitatii unei companii precum risc financiar, agricole, asigurari private de sanatate, raspunderi contractuale, CARGO etc.

Click aici pentru continuare!


Nicolae ARSENE
Director General

Eugen PRIBOI
Director Executiv

EUROGROUP Insurance-Reinsurance Broker Romania
Calea Victoriei nr. 155, bl. D1, sc. 2, et.10, ap.S si D
Tel.: 031.228.91.00
Fax: 031.228.91.04
HSI Insurance Broker

Spre deosebire de alte regiuni ale tarii, in Capitala, relatia dintre brokerii de asigurare cu "societatile de asigurare este una de parteneriat de afaceri, o cooperare reciproc avantajoasa. Ne-am propus o diversificare a plasarii portofoliului de clienti bazata pe cererea expresa a clientilor cu recomandarile necesare. Vizam produsele competitive adaptate la realitatile pietei actuale asigurative care implica de multe ori flexibilitate din partea asiguratorilor", a precizat Ioana MARIN, Managing Director, HSI Insurance Broker.

De asemenea, Ioana MARIN considera ca una dintre cele mai stringente probleme prezente in Bucuresti din punctul de vedere al sferei asigurarilor este daunalitatea crescuta precum si "ponderea asigurarilor auto din portofoliul asiguratorilor precum si a brokerilor. O problema actuala care ridica multe semne de intrebare in acest moment mai ales ca proiectie pentru anul viitor este cea legata de criza mondiala care afecteaza toate domeniile".

In primele noua luni ale anului curent, HSI Insurance Broker a realizat un volum de prime intermediate de circa 6,81 mil. lei (1,87 mil. EUR). "Evolutia HSI Insurance Broker in 2008 este una foarte buna. Trebuie notata profitabilitatea companiei care se situeaza peste nivelul mediu de crestere al pietei", a comentat Ioana MARIN evolutia companiei din ultimul an.

Click aici pentru continuare!


Ioana MARIN
Managing Director

HSI Insurance Broker
Bd. Timisoara nr. 60D
Tel./Fax: 021.444.33.12
SAFETY Broker de Asigurare


La nivelul Bucurestilor, relatia dintre companiile de asigurare si societatile de brokeraj este intr-un real proces de consolidare, fiind bazata pe profesionalism si respect reciproc. "SAFETY Broker are incheiate parteneriate cu aproape toate companiile de asigurari din Romania si a dezvoltat o relatie foarte buna, bazata pe respect si incredere", a declarat Lavinia NITA, Director Executiv, SAFETY Broker.

De asemenea, "relatia broker - client s-a dezvoltat pe parcursul anilor, acest fapt reflectandu-se in cresterea numarului de societati de brokeraj. Clientul constientizeaza din ce in ce mai mult rolul brokerului, economisind astfel timp si obtinand cea mai buna oferta, brokerul fiind alaturi de client prin servicii complete: analiza riscului, incheierea politei si consiliere in caz de dauna", a adaugat Lavinia NITA.

Un lucru demn de evidentiat este faptul ca SAFETY Broker intentioneaza sa se dezvolte la nivel national, in principal in marile orase din tara, printr-un sistem de fransiza care sa ofere servicii financiare complexe, aducand alaturi atat asigurari generale sau de viata si finantari prin leasing, cat si produse de creditare ipotecare, cu garantie reala sau de nevoi personale. Astfel, bazata pe o structura de "supermarket financiar", compania doreste sa ofere clientilor un ansamblu de produse care sa satisfaca cat mai bine nevoile de finantare sau de asigurare ale clientilor.

"Obiectivul nostru principal este sa inregistram brand-ul astfel incat, la sfarsitul lunii februarie, anul viitor, sa fim pregatiti sa intram pe piata. Companiile ajung din ce in ce mai greu la clienti prin propria forta de vanzare si din aceasta cauza societatile de intermediere beneficiaza de un avantaj", a declarat Viorel VASILE, Managing Partner in cadrul SAFETY Broker. "De asemenea, dorim sa ne dezvoltam in plan orizontal, incercand sa oferim clientilor o gama cat mai larga de produse financiar-bancare", a continuat el.

Despre SAFETY Broker

SAFETY Broker de Asigurare este unul dintre putinii jucatori de pe piata care ofera servicii complete de asigurare pentru detinatorii de echipamente de transport rutier, precum si pentru sectoarele feroviar, naval si aerian, reusind sa obtina rezultate pentru toate aceste categorii de mijloace de transport.

Click aici pentru continuare!

Vlad BOLDIJAR


Click pe poza pentru a vedea topul companiilor de asigurari din Bucuresti (anul 2007)!


Lavinia NITA
Director Executiv

Viorel VASILE
Managing Partner

SAFETY Broker de Asigurare
Bd. Ghencea nr.126-132, et. 2
Tel.: 031.405.21.23
Fax: 021.413.09.47
 
 

Unde Ma Asigur? - Buletin Informativ de Asigurari

Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Business Development Director: Alexandru D. CIUNCAN

Redactor Sef XPRIMM Newsletters: Mihaela CIRCU

Editor Coordonator: Vlad PANCIU
Coordonator Ziua Asigurarilor: Lidia POP

Editor: Vlad BOLDIJAR

Echipa Programului Unde Ma Asigur?: Vlad PANCIU, Oleg DORONCEANU, Mihai CRACEA, Vlad BOLDIJAR, Andreea STATE

IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

E-mail:   media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2008 Media XPRIMM


Buletinul Informativ de Asigurari Unde Ma Asigur? este optimizat pentru a fi vizualizat cu o conexiune activa la Internet.
Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici

Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Pentru a va abona selectati optiunile dorite. Pentru a va dezabona deselectati toate optiunile.