Unde Ma Asigur?
  by
Media XPRIMM
INSURANCE Profile
   Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 36, 9 iunie 2009

Bucuresti

Programul
"Unde Ma Asigur
?"

Parteneri Media

1asig.ro

XPRIMM Newsletters

Revista PRIMM Asigurari&Pensii
Revista PRIMM Asigurari&Pensii

Revista de Specialitate Insurance PROFILE
Insurance PROFILE


Forum Unde ma ASIGUR


Millenium Insurance Broker


Casco Ieftin

Safety Broker

Revista PRIMM
Anuarul Asigurarilor
Municipiul
BucurestiMunicipiul BUCURESTI

> Suprafata: 228 km2
> Populatia: 1.943.981 locuitori (recensamant 2001)
> Numar salariati: 939.414 (februarie 2009)
> Rata somajului: 1,7% (februarie 2009)
> Castig salarial mediu brut: 2.536 lei/persoana (februarie 2009)


Piata locala a asigurarilor - 2008 (estimare PRIMM)


> Prime brute subscrise: 4,24 mld. lei
> Daune platite: 1,92 mld. lei
> Numarul mediu de salariati permanenti in asigurari (2007): 5.821
> Cheltuieli cu remuneratiile personalului (2007): 235,45 milioane lei
> Densitatea asigurarilor: 1.925,80 lei/locuitor
> Raportul salariatilor in asigurari la total locuitori: 1/378


Strategii pe timp de criza


Capitala Romaniei si, in acelasi timp, cel mai mare oras, municipiul Bucuresti este principalul centru industrial, comercial, cultural si media al tarii. Aceasta stare de fapt se reflecta si in spectrul asigurarilor, ponderea semnificativa, echivalentul a circa jumatate din totalul afacerilor realizandu-se in capitala. Populatia de circa 2 milioane locuitori plaseaza Bucurestii drept cea de a sasea capitala in functie de marime din Uniunea Europeana, dar, potrivit specialistilor, in "micul Paris" isi desfasoara activitatea, zilnic, aproximativ 3 milioane de oameni.

"In capitala sunt concentrate sediile celor mai importante firme din Romania, precum si sediile tuturor societatilor de asigurare de top. De aceea, este normal ca in Bucuresti piata asigurarilor sa fie una particulara, atat ca forme de asigurare, cat si ca nivel al primelor de asigurare", a declarat Florin NITULESCU, Director, Sucursala Decebal, ALLIANZ-TIRIAC.
Pornind de la premisa ca "in Bucuresti este concentrata puterea financiara a tarii, consider ca sunt sanse mai reduse ca la nivelul capitalei criza economica globala sa fie resimtita mai putin ca in alte regiuni", a adaugat Florin NITULESCU.

Criza economica isi va face simtita prezenta in sfera pietei asigurarilor din Bucuresti "prin diminuarea, ca pondere, in business-ul total, al asigurarilor obligatorii", a opinat Gheorghe LAZAR, Director, Agentia Mosilor, ALLIANZ-TIRIAC. In acelasi timp, in Bucuresti, din cauza migrarii personalului, atat in cadrul societatilor de asigurare, cat si in cadrul companiilor de brokeraj in asigurari, "fidelizarea clientului de catre companie se face mult mai dificil fata de restul tarii. In afara de acest aspect, piata din capitala este mult mai agresiva, in special in abordarea clientilor importanti (...)", a precizat Ovidiu POSTELNICU, Director, Agentia Pantelimon, ARDAF.

Cu alte cuvinte, primele trei luni ale anului 2009, au marcat pentru industria asigurarilor din capitala, potrivit estimarilor Revistei PRIMM Asigurari & Pensii, un volum al subscrierilor de circa 1,19 miliarde lei (echivalentul a 48,6% din totalul pietei la nivel national). In acelasi timp, valoarea totala a daunelor avizate si platite de asiguratorii bucuresteni s-a cifrat la 597 milioane lei (42,8% din valoarea daunelor consemnate la nivelul intregii tari). Alte cifre semnificative care reies din datele furnizate de companiile de asigurari din Bucuresti sunt urmatoarele:
- pentru 11 companii (din totalul de 34 de societati care au oferit date regionale), Bucurestii furnizeaza intregul business;
- pentru 9 asiguratori, capitala a furnizat peste jumatate din afaceri, in vreme ce 14 societati de asigurari isi concentreaza peste jumatate de activitate in afara acesteia;
- primele 10 societati de asigurare, in functie de volumul subscrierilor, au realizat peste 77% din totalul pietei bucurestene a asigurarilor;
- 67,7% din totalul subscrierilor consemnate pe segmentul asigurarilor de viata se realizeaza in Bucuresti;
- 45,7% din totalul afacerilor desfasurate pe linia asigurarilor generale au fost consemnate in capitala si in judetul Ilfov;
- 24,1% din totalul indemnizatiilor brute platite pentru polite life apartin "micului Paris";
- 43,8% din totalul valorii daunelor avizate si platite pentru polite de asigurari generale - aferente capitalei.


Criza si efectele sale asupra asiguratorilor


Intr-un sondaj realizat in cadrul Programului "Unde Ma Asigur?" derulat in Municipiul Bucuresti, mai multi asiguratori au confirmat interesul din ce in ce mai scazut al clientilor fata de domeniul asigurarilor. Motivul principal pentru aceasta situatie ar fi diminuarea disponibilitatilor banesti in bugetul clientilor si, prin urmare, a sumelor pe care acestia ar putea sa le cheltuiasca pentru asigurari, ca o consecinta a crizei financiare cu care se confrunta si tara noastra de la jumatatea anului 2008.

Astfel, Florin NITULESCU a declarat ca Sucursala pe care o conduce a inregistrat o usoara diminuare a cererii pentru polite auto, asigurarile CASCO suscitand un interes mai scazut in randul clientilor, in primul rand din motive economice. "Criza financiara inca nu se resimte puternic in domeniul nostru de activitate, insa suntem constienti de amenintarea ei, o acceptam si suntem pregatiti pentru ea. Pe termen scurt, vom inregistra o scadere a numarului politelor incheiate, insa pe termen lung prevad ca vom atrage din ce in ce mai multi clienti. Imi bazez aceasta afirmatie pe un management pertinent al riscului pe care l-a aplicat ALLIANZ-TIRIAC, in comparatie cu o parte dintre concurentii nostri, care in acest moment nu isi permit sa mentina sau sa reduca prima de asigurare practicata", a declarat Florin NITULESCU.

In acelasi timp, "se simte influenta crizei financiare prin scaderea numarului de vanzari. Pe viitor ne asteptam la un regres pe segmentul auto din cauza scaderii afacerilor societatilor de leasing", a precizat Ancuta Violeta MOTOI, Directorul Agentiei Panduri, ABC Asigurari. "Societatile care au in portofoliu subscrieri mari prin societatile de leasing sau bancassurance vor inregistra cele mai semnificative scaderi", este de parere si Cornel AFTODIE, Director, Sucursala Colentina, UNIQA Asigurari.

O alta perspectiva a fost oferita de Ovidiu POSTELNICU: "Intensitatea crizei este influentata, in primul rand, de modul in care ne tratam clientii. Momentan, Agentia pe care o conduc nu a resimtit o scadere a cererii de polite de asigurare, ba chiar pot afirma ca avem din ce in ce mai multe cereri".

O alta realitate subliniata de cei intervievati consta in diminuarea interesului clientilor pentru asigurarile de tip property, indusa in principal de obligativitatea acestui tip de polita, vehiculata a intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2010. Potrivit unui sondaj de opinie realizat de portalul www.1asig. ro, aproximativ 57% dintre respondenti au fost de parere ca aceasta data se va amana pentru mijlocul anului viitor sau pentru inceputul anului 2011, in timp ce 40% considera ca introducerea obligativitatii asigurarii pentru locuinte va avea loc la data fixata de CSA.

In acelasi timp, exista specialisti din piata care considera ca rezultatele din primul trimestru al anului in curs nu au fost relevante pentru a forma o imagine corecta despre efectele pe care criza economica le-a avut asupra pietei de asigurari din Romania. "Pana acum au existat cateva cazuri izolate de renuntare la contracte, iar subscrierile au fost mai mari decat cele inregistrate in primul trimestru al anului trecut. Totusi, din discutiile cu clientii se preconizeaza o perioada tot mai nefasta, iar efectele vor fi mai vizibile incepand cu lunile iunie si iulie", a precizat Liviu HARALAMBIE, Director, Sucursala Unirea, ALLIANZ- TIRIAC. S-a putut observa ca restrangerea volumului de afaceri al societatilor comerciale a determinat si o reducere a cheltuielilor acestora cu asigurarile, insa "nu din incercarea de a reduce din costuri, ci pentru ca se afla intr-o situatie incerta in ceea ce priveste continuitatea business-ului", a continuat Liviu HARALAMBIE.

Cu toate acestea, un efect imediat a fost observat pe segmentul life, in special pe partea de unit-linked, "unde vanzarile politelor cu componenta investitionala au inregistrat un declin major", a incheiat Liviu HARALAMBIE.


De la prezent la viitor


Sucursala ALLIANZ-TIRIAC Bucuresti - Vanzari prin Agenti a subscris in anul precedent prime brute in valoare de 199 milioane lei, in crestere cu 30% comparativ cu 2007. Totodata, subscrierile aferente primului trimestru al anului in curs au reprezentat 46,1 milioane lei, in scadere fata de perioada similara a anului precedent, cand au fost realizate 52 milioane lei. Aproximativ 40% din subscrieri au fost generate de catre agenti persoane fizice, restul prin agenti persoane juridice si prin brokeri. "Efectele crizei au inceput sa fie resimtite incepand cu luna martie, cand am inregistrat o rata de renuntare de 10% pentru persoanele juridice la politele de tip CASCO si de 17% pentru asigurarile de viata", ne-a precizat Mihaela PETRESCU, Director SMB - Vanzari prin Agenti, ALLIANZ-TIRIAC.

Astfel, clientii prefera in aceasta perioada o micsorare a sumei asigurate prin introducerea fransizei pentru anumite polite, cresterea numarului de rate platite, precum si amanarea de pana la 30 de zile a scadentei acestora. "Persoanele fizice opteaza pentru introducerea unei fransize de 20-30% pentru daune totale si de 100-150% pentru cele partiale, astfel diminuandu-se tarifele de asigurare", completeaza Mihaela PETRESCU. Pentru anul 2009, "dorim in primul rand mentinerea portofoliului de clienti, precum si realizarea unei cresteri de pana la 10%", a conchis aceasta.

In acelasi timp, Ancuta Violeta MOTOI planuieste deschiderea in capitala "a inca trei agentii ABC Asigurari, pe langa cele cinci deja existente. De asemenea vizam, o crestere a businessului cu 14 procente, comparativ cu 2008".


Asigurari romanesti peste hotare


In contextul liberei circulatii a serviciilor, o companie romaneasca de asigurari - CITY INSURANCE - a reusit sa intre cu succes pe piata italiana de profil. O parte importanta din subscrierile companiei sunt generate de activitatea acesteia pe o alta piata decat cea romaneasca. In prezent, o pondere de 40% din prime provin din Italia, unde societatea activeaza in baza regimului de libera prestare a serviciilor. Mai mult, "anul urmator prognozam o inversare a raportului intre ponderile celor doua piete pe care activam, Italia ajungand sa detina procentul majoritar", a punctat Nicolae MUSAT, Director General al CITY INSURANCE.

Specializarea pe o anumita clasa de asigurari s-a dovedit o formula de succes pentru companie. Astfel, CITY INSURANCE a cunoscut o puternica dezvoltare pe clasa asigurarilor de calatorie: "Nu este nici un secret ca piata romaneasca este dominata de politele CASCO si RCA, dar in ultimii ani multe dintre societati au desfasurat campanii de rebranding, punand la dispozitia publicului larg informatii de specialitate", a declarat Nicolae MUSAT.

"Totusi, piata ofera numeroase posibilitati si, probabil, vom deveni o companie multi-nisa, concentrandu-ne pe cateva linii de business si fara sa intram in concurenta directa cu marii jucatori de pe piata, a continuat acesta. Pasul urmator in asigurarile de calatorie il reprezinta introducerea conceptului de asigurare a mobilitatii persoanelor, in special din cauza necesitatilor de deplasare a oamenilor, fie ca sunt in vacante sau in interes de serviciu", a completat Directorul General al CITY INSURANCE.


Retail sau corporate?


Criza globala a afectat in randul brokerilor de asigurare componenta corporate a portofoliului. Aceasta stare de fapt va crea premisa reorientarii catre retail a jucatorilor din piata, aceasta componenta reprezentand in prezent cea mai viabila directie de dezvoltare pentru brokerii de asigurare. Acest fapt este sustinut si de situatia economica internationala care a influentat numarul noilor investitori de pe piata romaneasca: "Chiar daca vor mai exista investitori mari, este posibil ca acestia sa incheie asigurarile in tara de origine, in baza liberei circulatii a serviciilor. Probabil, peste cativa ani, raportul dintre retail si corporate se va inclina in favoarea retail-ului pentru majoritatea brokerilor. Chiar si in prezent, un numar important dintre acestia sunt orientati in directia retail-ului si consider ca este normal, pentru ca acesta este viitorul pietei de asigurari", considera Antonio SOUVANNASOUCK, Managing Partner, ASIGEST Broker.

"Intr-adevar, in acest moment, capitala a avut foarte mult de castigat datorita clientilor corporate care isi desfasoara activitatea in tara, dar isi plaseaza riscurile in Bucuresti. Pe de alta parte, brokerii din Bucuresti sunt cei care dispun de stranse legaturi internationale si lucreaza in numele clientilor cu sucursalele, pentru ca, in teritoriu, reprezentantele locale au, de cele mai multe ori, competente limitate in ceea ce priveste sumele asigurate si conditiile de asigurare. De asemenea, nu consider ca administrarea contractelor corporate va fi cedata catre sucursalele locale din simplul motiv ca nu exista in teritoriu personal atat de specializat incat sa instrumenteze acest gen de polite complexe. Totusi, avand in vedere aceasta stare de fapt, piata de corporate nu se va mai dezvolta in acelasi ritm, devenind oarecum saturata, in schimb se va subscrie foarte mult pe retail, pe liniile individuale. Datorita retail-ului, acest raport se va modifica in continuare in favoarea teritoriului", a opinat Bogdan ANDRIESCU, Director General, EOS RISQ.

Cu toate acestea, retail-ul creeaza probleme prin prisma volumului mare de clienti si a resurselor materiale si de timp care trebuie implicate in acest proces: "Deocamdata, activitatea de vanzare catre retail este concentrata in Bucuresti. Nu am reusit sa definitivam inca organizarea acestui segment, astfel incat sa extindem modelul si in orasele in care avem deja deschise sucursale. De asemenea, trebuie sa cream proceduri de lucru bine definite, pentru ca in retail se lucreaza cu un numar ridicat de clienti, cu documente cu regim special si cu numerar. Preconizez ca la inceputul anului viitor vom definitiva acest model de lucru", a continuat SOUVANNASOUCK.


Ce vizeaza brokerii?


Compania de brokeraj in asigurari ASSESS FINANCE, plasata in anul 2008, in functie de volumul intermedierilor, in primele 25 de companii de profil, potrivit Revistei de Specialitate INSURANCE Profile, vizeaza accederea in Top 10, "acest lucru fiind posibil doar printr-o crestere organica si sanatoasa si, evident, printr-o calitate ridicata a serviciilor oferite clientilor", ne-a declarat Mihai NEAGU, Presedinte, ASSESS FINANCE Group.

Pentru realizarea target-ului propus, compania intentioneaza sa-si extinda reteaua de colaboratori si de agenti, concomitent cu o extindere in teritoriu, primele orase vizate fiind Ploiesti si Brasov: "Momentan avem 39 de angajati si 50 de colaboratori activi, insa dorim ca pana la finele anului sa avem angrenate in activitatea companiei in jur de 800 de persoane", a completat Mihai NEAGU. ASSES FINANCE a reusit sa dezvolte un portofoliu destul de echilibrat, iar persoanele fizice detin o pondere de 72,6% in portofoliul brokerului, fapt care "ne asigura o stabilitate si o sanatate a acestuia". De asemenea, pentru anul 2009, echipa manageriala si-a propus sa intermedieze prime in valoare de 40 milioane lei, intentionand o focusare pe asigurari de tip property si polite de viata.

In privinta FEHU Broker, societatea se mandreste cu dezvoltarea unui portofoliu echilibrat, politele aferente claselor auto reprezentand, la finele anului 2008, doar 35 din totalul afacerilor, fiind urmate de asigurari de tip property (30%) si asigurari de viata (27%): "Desi suntem de putin timp pe piata, am dezvoltat un portofoliu sanatos si ne aratam increzatori in potentialul nostru de crestere, bazandu-ne pe experienta bogata in domeniu si calitatea serviciilor oferite", a declarat Iuliana DIACONU, Managing Partner, FEHU Broker. In acelasi timp, segmentul corporate a generat aproximativ 80% din cifra de afaceri a companiei, nefiind neglijata nici partea de retail, in acest sens avand loc o extindere a fortei de vanzare de pana la 53 de consultanti.

Activitatea desfasurata in anul precedent de GTT INSURANCE, companie afiliata cu dealerul OPEL, s-a concentrat primordial asupra politelor auto, subscrierile pe acest segment detinand o pondere de 80% in portofoliu. Astfel, boomul inregistrat de vanzarile de autoturisme in anul precedent a facut posibil ca "anul sa fie unul profitabil pentru noi, insa tinand cont de contextul actual ne vom concentra asupra mentinerii si fidelizarii clientilor nostri in paralel cu promovarea claselor de asigurari facultative", a precizat Paul CAMBERA, Director Executiv, GTT INSURANCE Broker. Totodata, "estimez pentru anul acesta o crestere cu 10-15% a cifrei de afaceri", a completat Paul CAMBERA.

Asadar, in pofida contextului de criza economica care a afectat numeroase activitati de productie, precum falimentarea sectorului imobiliar, injumatatirea afacerilor din leasig financiar si a pietei auto, "din punct de vedere al asigurarilor, Municipiul Bucuresti are un potential de afaceri ridicat", este de parere Claudiu VILCEANU, Director Executiv, OLSA Re.

"In acest context, fara sa se produca un eveniment major sau o catastrofa naturala, cred ca in 2009 vom avea parte de o stagnare a pietei de asigurari. Pe de o parte, se pot observa scaderile din vanzarile de autovehicule, restructurarile ce au loc in intreprinderile mari si disponibilizarile care se preconizeaza. Pe de alta parte, tind sa cred ca va creste gradul de cuprindere in asigurare pentru ca, in conditii de criza, oamenii devin mai constienti de riscurile la care isi expun patrimoniile si vor sa le aiba protejate, compensand astfel scaderile", a precizat Bogdan ANDRIESCU.

Vlad BOLDIJAR

Click aici pentru a vedea principalii indicatori ai companiilor de asigurari din municipiul Bucuresti!

ABC Asigurari

Ancuta Violeta MOTOI
Director Agentie

ABC Asigurari
Agentia Panduri
Str. Panduri nr. 44, ap. 1, Sector 5
Tel./Fax: 021.410.41.07

ALLIANZ-TIRIAC

Florin NITULESCU
Director Sucursala

ALLIANZ-TIRIAC
Sucursala Decebal
Bd. Decebal nr. 14, bl. S8, parter, Sector 3
Tel.: 021.327.66.53
Fax: 021.327.56.18

Gheorghe LAZAR
Director Agentie

ALLIANZ-TIRIAC
Agentia Mosilor
Calea Mosilor nr. 27, Sector 2
Tel.: 021.212.25.35
Fax: 021.212.25.45

Liviu HARALAMBIE
Director Sucursala

ALLIANZ-TIRIAC
Sucursala Unirea
Str. Sf. Vineri nr. 29, corp A, parter, Sector 3
Tel.: 021.310.44.15
Fax: 021.310.44.14

Mihaela PETRESCU
Director Sucursala

ALLIANZ-TIRIAC
SMB-Vanzari prin Agenti
Str. Gen. Ernest Brosteanu nr. 20, Sector 1
Tel.: 021.207.16.30
Fax: 021.207.16.13

ARDAF

Ovidiu POSTELNICU
Director Agentie

ARDAF
Agentia Pantelimon
Sos. Pantelimon nr. 115, bl. 400A, parter, Sector 2
Tel.: 021.250.31.35
Fax: 021.250.32.36

CITY Insurance

Nicolae MUSAT
Director General

CITY Insurance
Sediul Central
Str. Lisabona nr. 8, Sector 1
Tel.: 021.230.32.48
Fax: 021.231.04.42

UNIQA Asigurari

Cornel AFTODIE
Director Sucursala

UNIQA Asigurari
Sucursala Colentina
Sos. Colentina nr. 3, Sector 2
Tel.: 021.242.16.47
Fax: 021.242.16.25

ASIGEST Broker

Antonio SOUVANNASOUCK
Managing Partner

ASIGEST Broker
Str. Louis Blanc nr. 1, Sector 1
Tel.: 021.230.41.79
Fax: 021.230.40.85

ASSESS FINANCE

Mihai NEAGU

Presedinte

ASSESS FINANCE
Splaiul Unirii nr. 4, et. 6
Tel.: 021.315.97.97
Fax: 021.315.11.88

EOS RISQ Romania

Bogdan ANDRIESCU
General Manager

EOS RISQ Romania
Calea Victoriei nr. 15, Bucharest Financial Plazza, intrarea A, et. 5, Sector 3
Tel.: 021.314.20.33
Fax: 021.315.96.30

FEHU Broker

Iuliana DIACONU
Managing Partner

FEHU Broker
Str. Barajul Arges nr. 21-23, Sector 1
Tel.: 021.232.70.53
Fax: 021.232.70.38

GTT Insurance Broker

Paul CAMBERA

Director Executiv

GTT Insurance Broker
Str. Dima Cristescu nr.9
Tel.: 021.324.42.27
Fax: 021.324.42.28

OLSA RE

Claudiu VILCEANU
Director Executiv

OLSA RE
Piata Alba Iulia nr. 8, bl. I7, ap. 56, Sector 3
Tel.: 021.323.08.23
Fax: 021.326.85.80


 
 

Unde Ma Asigur? - Buletin Informativ de Asigurari

Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Business Development Director: Alexandru D. CIUNCAN

Redactor Sef XPRIMM Newsletters: Mihaela CIRCU

Editor Coordonator: Vlad PANCIU
Coordonator Ziua Asigurarilor: Lidia POP

Senior Editor: Vlad BOLDIJAR

Echipa Programului Unde Ma Asigur?: Vlad PANCIU, Oleg DORONCEANU, Mihai CRACEA, Vlad BOLDIJAR

IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE, Cosmin ARMASESCU

E-mail:   media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2009 Media XPRIMM

Buletinul Informativ de Asigurari Unde Ma Asigur? este optimizat pentru a fi vizualizat cu o conexiune activa la Internet.
Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici

Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Pentru a va abona selectati optiunile dorite. Pentru a va dezabona deselectati toate optiunile.