EUR= 4.9422
USD= 4.5496

Buletin informativ de Asigurari si Pensii
Nr. 4843 - 21 aprilie 2022
MAXIMA ZILEI

Oamenii care nu muncesc mai mult decat sunt platiti, nu vor fi niciodata mai bine platiti. Elbert HUBBARD

Interne

Romanii au alocat un buget mai mare pentru asigurari in 2021
Andreea RADU, 2022-04-20
Cheltuielile romanilor cu politele de asigurare au crescut, in medie, cu 26% in anul 2021 comparativ cu anul precedent. In acelasi timp, gradul de penetrare a asigurarilor in PIB a urcat la 1,29% anul trecut, potrivit raportului anual publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

VIDEO: Ce asigurari trebuie sa detina o companie?
Andreea RADU, 2022-04-20
Eduard SIMIONESCU, General Manager, GrECo Romania, invitatul emisiunii Ora De Risc by XPRIMM, la RFI Romania, din aceasta saptamana, ne-a vorbit despre riscurile la care sunt expuse companiile si ce asigurari nu ar trebui sa le lipseasca, asigurarile dedicate persoanelor din conducere, dar si cele pentru angajati, precum si despre businessul sau.

In siguranta, de Paste: atentie la incendii si furturi!
Adina TUDOR, 2022-04-20
Dincolo de momentele de bucurie, perioada Sarbatorilor Pascale poate aduce si mai multe riscuri pentru locuintele (si bunurile) romanilor. Incendiile, spargerea locuintei sau furturile sunt doar cateva exemple. Iata cateva sfaturi de siguranta pentru ca Pastele din acest an sa treaca cu bine.

Externe

EIOPA: Autoritatile europene de supraveghere au publicat raportul anual comun pentru 2021
Cristian SUCA, 2022-04-20

Comitetul comun al autoritatilor europene de supraveghere (ESAs - the European Supervisory Authorities) - EBA, EIOPA si, respectiv, ESMA -, a publicat raportul anual pentru 2021, oferind o prezentare detaliata a activitatii sale comune realizate in cursul anului trecut.

Pandemia COVID-19 a schimbat perceptia turistilor cu privire la asigurarea de calatorie
Cristian SUCA, 2022-04-20

Experienta comuna a unei pandemii globale a schimbat atitudinea calatorilor mai in varsta cu privire la asigurarile travel, cu o orientare categorica spre calitatea acoperirii prin asigurare, noteaza International Travel & Health Insurance Journal (ITIJ), citand un studiu recent.

Financiar

Studiu: Noua din zece companii din Romania spun ca vor investi in traininguri pentru departamentele lor financiare
Andreea RADU, 2022-04-20

Noua din zece companii din Romania vor investi in recalificare si traininguri pentru angajatii din departamentele financiare, pe masura ce implementeaza si utilizeaza noi tehnologii in activitatile zilnice, arata concluziile celei mai recente editii a studiului Deloitte CFO Survey Romania, efectuat in randul a peste 100 de directori financiari din Romania.

Sondaj: Peste jumatate dintre angajati se asteapta sa primeasca o prima de Paste de la angajator
Andreea RADU, 2022-04-20

Spre deosebire de ultimii doi ani, anul acesta angajatii sunt liberi sa isi faca planuri cu ocazia sarbatorilor de Paste, in contextul ridicarii restrictiilor anti-Covid. Provocarea de anul acesta este insa ridicata de bugetul alocat pentru cumparaturile pascale, care este in scadere fata de anul trecut si se bazeaza partial pe prima de la angajator.

Job
Rubrica oferita de asiguratori.ro
Abonare
primm
Pentru dezabonare instant apasati aici. Va multumim ca sunteti alaturi de noi. Mesaj trimis catre .