EUR= 4.9469
USD= 4.7077

Buletin informativ de Asigurari si Pensii
Nr. 4849 - 4 mai 2022
MAXIMA ZILEI

Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA

Interne

Ce vor face asiguratii CITY Insurance dupa data de 11 mai, cand toate politele expira. Demersuri de urmat la FGA!
Andreea RADU, 2022-05-03
Fondul de Garantare a Asiguratilor - FGA atrage atentia asupra faptului ca in data 11 mai 2022 se implinesc cele 90 de zile de la data deschiderii procedurii de faliment in cazul Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance SA, hotarare pronuntata in dosarul de faliment nr. 27011/3/2021 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti.

Cate contracte de asigurare erau in vigoare la finalul anului 2021?
Andreea RADU, 2022-05-03
La nivelul intregii piete de asigurari, numarul de contracte de asigurare in vigoare la finalul anului 2021 a fost de peste 14,8 milioane, in scadere fata de perioada similara din anul precedent cu aproximativ 9%, nefiind inclus numarul contractelor CITY Insurance - companie aflata in procedura de faliment.

SNTGN TRANSGAZ cumpara asigurari de raspundere profesionala a administratorilor si conducerii executive
Andreea RADU, 2022-05-03
Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA Medias intentioneaza sa achizitioneze, prin licitatie, servicii de asigurare a raspunderii profesionale a administratorilor, Directorului General al societatii, Directorul Financiar si directorilor executivi.

Externe

EIOPA: Tabloul de bord al riscurilor arata ca sectorul asigurarilor rezista, chiar daca riscurile macro si cyber abunda
Cristian SUCA, 2022-05-03

EIOPA (Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale) a publicat luni, 2 mai, tabloul de bord al riscurilor pe baza datelor Solvency II, din T4 2021. Rezultatele arata ca expunerile asiguratorilor la riscurile macro reprezinta, in prezent, principala preocupare pentru sectorul asigurarilor. Riscurile macro raman la un nivel ridicat, impreuna cu riscurile cibernetice si de digitalizare, in timp ce celelalte categorii de risc, cum ar fi riscurile de asigurare, precum si cele de rentabilitate si solvabilitate, raman la niveluri medii.

Includerea eforturilor de incluziune financiara in rapoartele ESG, un potential pas pentru reducerea deficitului de asigurare
Cristian SUCA, 2022-05-03

Cel mult 1 din 5 oameni de pe planeta are acces la asigurari, in timp ce restul de 80% e format, in mare parte, din persoane care castiga intre 2 si 20 USD pe zi, subliniaza xprimm.com, citand Microinsurance Network, o organizatie internationala non-profit care urmareste sa extinda aria de acoperire a protectiei prin asigurari ca mijloc de reducere a saraciei.

Financiar

Sprijin pentru transportatorii si distribuitorii din Romania prin acordarea unei subventii de 50 bani pe litrul de combustibil
Andreea RADU, 2022-05-03

Ministerul Finantelor propune, printr-un proiect de hotarare de guvern, o schema de ajutor de stat pentru compensarea cresterii pretului la combustibil din cauza situatiei internationale. Valoarea ajutorului acordat este de 50 bani pe litrul de combustibil, dar nu mai mult de 400.000 euro per intreprindere, echivalent in lei. Termenul limita de depunere a cererilor de compensare este 1 decembrie 2022.

EY: Sistemul RO e-transport - impact asupra importatorilor si exportatorilor mentionati in declaratiile vamale
Andreea RADU, 2022-05-03

Importatorii si exportatorii sunt vizati direct de noul sistem national privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat (legume, fructe, bauturi, materiale de constructii, imbracaminte si incaltaminte), ce ar urma sa devina obligatoriu de la 1 iulie 2022, preziceaza Mihai Petre, Director, Consultanta Vamala, si Daniela Neagoe, Senior Manager, Comert International, EY Romania.

Job
Rubrica oferita de asiguratori.ro
Abonare
primm
Pentru dezabonare instant apasati aici. Va multumim ca sunteti alaturi de noi. Mesaj trimis catre .