EUR= 4.9471
USD= 4.7017

Buletin informativ de Asigurari si Pensii
Nr. 4850 - 5 mai 2022
MAXIMA ZILEI

Omul care actioneaza sufera mai putin decat cel care asteapta. Thomas STEARNS ELIOT

Interne

70% dintre romani nu stiu ce consecinte financiare ar avea decesul, imbolnavirea sau implicarea lor intr-un accident
Andreea RADU, 2022-05-04
Pentru multi romani, un accident sau o imbolnavire scad puternic nivelul de trai. Circa 70% dintre romani nu stiu care sunt consecintele financiare pe care le-ar avea decesul, imbolnavirea sau implicarea lor intr-un accident, arata cel mai recent studiu AEGON, realizat anul acesta impreuna cu Reveal Marketing. Doar 40% dintre romani au deja un plan financiar in caz de imbolnavire sau accident.

VIDEO: Dan UNGUREANU, RENOMIA Gallagher: Avem o putere mult mai mare de negociere cu asiguratorii si reasiguratorii din regiune
Andreea RADU, 2022-05-04
Ce aduce nou compania RENOMIA Gallagher in Europa Centrala si de Est (ECE), cum colaboreaza cu (re)asiguratorii, care sunt tendintele in piata - sunt doar cateva dintre subiecte dezbatute cu Dan UNGUREANU, Business Development Leader CEE & CIS, RENOMIA Gallagher, in cadrul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania.

Deciziile adoptate pe 4 mai de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara
Andreea RADU, 2022-05-04
In cadrul sedintei de miercuri, 4 mai, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a adoptat masuri privind functionarea pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private.

Caravana Consumatorilor: ASF organizeaza a doua editie
Redactia, 2022-05-04
Autoritatea de Supraveghre Financiara (ASF) organizeaza, in perioada 2 - 6 mai, cea de-a doua editia a Caravanei Consumatorilor, o campanie de informare a consumatorilor de servicii si produse financiare nebancare.

Moldova

CNPF a prezentat Ghidul practic privind emisiunea si tranzactionarea obligatiunilor corporative, elaborat cu suportul USAID
Redactia, 2022-05-04
Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) si Programul USAID Reforme Structurale in Moldova (Programul USAID) au organizat miercuri, 4 mai 2022, un eveniment de prezentare a Ghidului practic privind emisiunea si tranzactionarea obligatiunilor corporative. Prezentarea a reunit participanti profesionisti la piata de capital, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai presei.

Externe

WTW: Climatul economic si atacurile cibernetice, cele mai mari preocupari in materie de D&O
Cristian SUCA, 2022-05-04

Climatul economic si atacurile cibernetice raman principalele preocupari in randul respondentilor la cel mai recent sondaj al WTW privind raspunderea civila a directorilor, informeaza Reinsurance News. Astfel, raportul - intocmit in baza raspunsurilor primite de la respondenti din 40 de tari -, arata ca cele 5 riscuri principale pentru directori sunt atacurile cibernetice, pierderea de date, extorcarea cibernetica, riscul de reglementare si urmarirea penala ca urmare a incalcarii regulamentelor privind sanatatea si siguranta sau mediul. Cei mai multi dintre respondenti au considerat ca atacurile cibernetice si climatul economic sunt cele mai importante riscuri.

Canada Jetlines a ales ALLIANZ Global Assistance ca furnizor de asigurari de calatorie
Cristian SUCA, 2022-05-04

Canada Jetlines Operations Ltd. (Canada Jetlines) - un nou transportor de agrement, exclusiv canadian -, se bucura sa anunte incheierea unui parteneriat cu ALLIANZ Global Assistance, liderul din Canada pe segmentul de asistenta si asigurari de calatorie. Parteneriatul vine dupa ce Canada Jetlines a prezentat prima sa aeronava, impreuna cu anuntul ca Aeroportul International Pearson din Toronto (GTAA) va fi centrul de calatorii al companiei Canada Jetlines.

Financiar

Uniunea europeana a sanatatii: un spatiu european al datelor privind sanatatea pentru oameni si stiinta
Andreea RADU, 2022-05-04

Marti, 3 mai, Comisia Europeana a lansat spatiul european al datelor privind sanatatea (EHDS), unul dintre elementele constitutive centrale ale unei uniuni europene a sanatatii puternice.

KPMG: 3 scenarii privind evolutia inflatiei
Redactia, 2022-05-04

In aprilie 2022, KPMG a publicat raportul Global Economic Outlook, bazat pe analizele expertilor efectuate de economisti din intreaga retea a firmelor membre. In contextul actual, in care activitatea de prognoza economica a devenit mai dificila, raportul isi propune sa ofere niste repere care sa ajute companiile, guvernele si persoanele fizice in luarea deciziilor pentru a naviga acest mediu incert.

Studiu: Anunturile de job care afiseaza salariul atrag mai multi candidati decat cele care il tin secret
Andreea RADU, 2022-05-04

Transparenta ofertei salariale in anuntul de angajare este un criteriu tot mai important in alegerea jobului, mai ales sub impactul inflatiei in crestere si a mobilitatii accelerate a candidatilor. Selectarea joburilor care afiseaza salariul devine o tendinta tot mai clara in cautarile candidatilor romani, cu atat mai mult cu cat acestia folosesc functia de ordonare a joburilor de pe BestJobs, inclusiv dupa nivelul salariului, pe langa domeniu, locatie, nivel de experienta sau mod de lucru.

Opinii

De la structuri hibrid de vanzari virtuale la structuri digitalizate complet
by ec.Sorin Rimbu Chief Operating Officer THE Q AGENCY S.A. , 2022-05-04
Un adevar universal valabil enuntat de Darwin: vor supravietui nu cei puternici nici cei inteligenti ci acei care vor reusi sa se adapteze!

Odata cu inceputul pandemiei de Covid-19 companiile de asigurari din intreaga lume au asistat la accelerarea unui nou model de distributie activat digital. Cum tehnologiile digitale disruptive au inceput sa perturbe toate industriile, nici industria asigurarilor nu avea cum sa ramana pe din afara.

Job
Rubrica oferita de asiguratori.ro
Abonare
primm
Pentru dezabonare instant apasati aici. Va multumim ca sunteti alaturi de noi. Mesaj trimis catre .