EUR= 4.949
USD= 4.6812

Buletin informativ de Asigurari si Pensii
Nr. 4852 - 9 mai 2022
MAXIMA ZILEI

Omul care nu te contrazice niciodata nici nu te ajuta vreodata.
Samuel GOLDWYN

Interne

Guvernul vrea sa prelungeasca valabilitatea asigurarilor de garantii de la CITY Insurance
Andreea RADU, 2022-05-06
Guvernul a publicat un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru a prelungi termenul de valabilitate a politelor de garantii emise de CITY Insurance, fostul lider al pietei, aflat in proces de faliment, pana la 150 de zile de la data pronuntarii hotararii de deschidere a procedurii de faliment.

Decizia de deschidere a procedurii de faliment in cazul CITY Insurance este definitiva!
Andreea RADU, 2022-05-06
Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat ca a luat act de hotararea instantei, prin care decizia de deschidere a procedurii de faliment, in cazul Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance SA, a ramas definitiva, la data de 20 aprilie 2022. In acest context, termenul limita de depunere a cererilor de plata la FGA este 20 Iulie 2022.

Cum pot fi recuperati banii ramasi din politele RCA de la CITY Insurance in 7 zile
Andreea RADU, 2022-05-06
Compania OTTO Broker anunta lansarea unui proiect prin care ofera posibilitatea recuperarii in 7 zile a banilor ramasi la CITY Insurance, cu ajutorul agentiilor brokerului din toata tara sau online, pe platforma dedicata, in conditiile in care dupa 11 mai a.c. politele CITY Insurance nu mai sunt valabile, iar clientii pot solicita returnarea partii din prima de asigurare proportionala cu perioada de valabilitate ramasa in vigoare.

Pensii

Va fi PEPP un succes? Evolutia sistemului paneuropean de pensii depinde de autoritati
Andreea PETRACHE, 2022-05-06
Romanii, alaturi de cetatenii si rezidentii statelor membre ale Uniunii Europene/ Spatiului Economic European, ar putea accesa intr-un viitor apropiat o noua metoda de economisire, gandita, la nivel teoretic, sa le asigure o pensie complementara la varsta retragerii din activitate - produsul paneuropean de pensii personale (PEPP), informeaza Claudia Sofianu, Partener, liderul separtamentului de Impozit pe venit si contributii sociale, si Dan Raut, Manager, departamentul de Impozit pe venit si contributii sociale, EY Romania.

Moldova

Decizii ale Consiliului de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare din 4 mai 2022
Andreea RADU, 2022-05-06
In cadrul sedintei ordinare din 4 mai 2022, Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), potrivit misiunii si atributiilor conferite de legea-cadru, a aprobat decizii aferente pietei financiare nebancare.

UE anunta ca va acorda inca 52 mil. euro pentru a sprijini rezilienta, redresarea si reformele pe termen lung in Republica Moldova
Andreea PETRACHE, 2022-05-06
Uniunea Europeana va mobiliza o suma suplimentara de 52 de milioane de euro pentru Republica Moldova, destinata promovarii rezilientei, redresarii si reformelor pe termen lung ale acestei tari.

Externe

Swiss Re a inregistrat o pierdere neta de 248 milioane USD, in primul trimestru al anului 2022
Cristian SUCA, 2022-05-06

Swiss Re a raportat o pierdere neta de 248 milioane USD pentru primul trimestru din 2022, in conditiile in care despagubirile de 524 milioane USD pentru catastrofe naturale, despagubirile de 515 milioane USD pe fondul pandemiei COVID-19 si provizioanele pentru potentiale pierderi din razboiul dintre Rusia si Ucraina i-au afectat performanta de la inceputul anului, noteaza Artemis.

SCOR absoarbe impactul combinat al potentialelor daune legate de conflictul din Ucraina, o serie de catastrofe naturale si continuarea pandemiei in SUA
Cristian SUCA, 2022-05-06

SCOR a raportat o pierdere neta de 80 milioane EUR pentru primul trimestru din 2022, fata de un profit de 45 milioane EUR cu un an inainte, arata Artemis. Astfel, bugetul pentru catastrofe naturale a ajuns la 10,1% peste cel de 8% stabilit de SCOR pentru T1 2022, pe fondul pierderilor cauzate de evenimentele din intreaga lume, inclusiv inundatiile din Australia, furtunile din Europa si cutremurul din Japonia.

Financiar

Ziua Europei, celebrata la 9 mai. Reprezentanta Comisiei Europene lanseaza o campanie de comunicare
Andreea RADU, 2022-05-06

In preajma Zilei Europei, celebrata la 9 mai, reprezentanta Comisiei Europene in Romania a lansat, vineri, campania de comunicare - Chipurile solidaritatii europene.

COFACE: Razboiul din Ucraina a generat numerosi perdanti si putini castigatori
Andreea RADU, 2022-05-06

La mai bine de doua luni de la inceputul razboiului din Ucraina, pe 24 februarie, perspectivele unei solutionari rapide a razboiului par tot mai putin probabile. Pe masura ce sanctiunile impotriva Rusiei continua sa se acumuleze, o revenire la situatia de dinainte de razboi pare iluzorie, chiar si in cazul incheierii timpurii a conflictului, reiese dintr-un studiu Focus realizat de COFACE.

OTP Bank Romania a avut o pierdere de 24 milioane de lei in T1 2022
Andreea PETRACHE, 2022-05-06

OTP Bank Romania prezinta rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2022 si anunta continuarea strategiei de dezvoltare locala cu evolutii pozitive pe principalele linii de afaceri, proiecte de investitii si rezultate operationale. Potrivit raportului publicat la Budapesta, OTP Bank Romania a inregistrat o pierdere de 24 milioane de lei in primul trimestru al anului 2022, influentata predominant de costurile de risc.

Job
Rubrica oferita de asiguratori.ro
Abonare
primm
Pentru dezabonare instant apasati aici. Va multumim ca sunteti alaturi de noi. Mesaj trimis catre .