EUR= 4.9458
USD= 4.7643

Buletin informativ de Asigurari si Pensii
Nr. 4857 - 16 mai 2022
MAXIMA ZILEI

Omul inteligent stie ca nu stie mare lucru! SOCRATE

Interne

FIAR 2022 va dezbate cele mai fierbinti subiecte din piata asigurarilor. Te-ai inscris?
Andreea RADU, 2022-05-13
Cea de-a XXIII-a editie a FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari, evenimentul etalon al industriei de asigurari din Europa Centrala si de Est, va avea loc in perioada 22 - 24 mai 2022, fiind dezbatute, in cadrul celor patru conferinte, cele mai fierbinti subiecte din piata asigurarilor.

Jumatate dintre dosarele de dauna despagubite in baza asigurarilor facultative pentru locuinte sunt cauzate de avariile la instalatiile de apa
Andreea PETRACHE, 2022-05-13
Cele mai multe daune provocate locuintelor din Romania anul trecut (54%) au fost cauzate de avarierea accidentala a conductelor de apa, a instalatiilor sanitare de apa si canalizare ale imobilelor, precum si de inundatiile provocate de vecini, rezulta dintr-o analiza efectuata in randul companiilor de asigurari membre UNSAR.

LIFE IS HARD: afaceri si profit in crestere in primul trimestru din 2022
Andreea PETRACHE, 2022-05-13
LIFE IS HARD | Work Soft (LIH), companie de tehnologie listata la BVB, piata AeRO, si important furnizor de solutii de digitalizare pentru Brokerii de asigurare din Romania, anunta cresteri ale tuturor indicatorilor de performanta financiara in primul trimestru din 2022.

Fosta GOTHAER Asigurari, pierdere neta si in 2021, dar sub cea planificata
Ioana PETCULESCU, 2022-05-13
ALLIANZ-TIRIAC UNIT Asigurari (fosta GOTHAER Asigurari) a inchis anul 2021 cu o pierdere neta de 24,4 milioane de lei, in crestere fata de 2020, cand rezultatul negativ a fost de 21,55 milioane de lei, dar sub nivelul planificat, potrivit datelor companiei.

Valentin IONESCU: Cum ne poate ajuta INDE MBA in cariera
Andreea PETRACHE, 2022-05-13
"INDE MBA este un amestec perfect de imbunatatire a cunostintelor despre managementul afacerilor, precum si de a asigura dezvoltarea abilitatilor si cresterea personala, impingand astfel limitele fiecaruia dintre noi si devenind cea mai buna versiune a noastra. Construirea unui curriculum puternic este singura modalitate de a excela si de a profita la maximum de experienta INDE MBA", a declarat Valentin IONESCU, Profesor Asociat INDE MBA, Presedinte Institutul de Studii Financiare (ISF).

Sumele asigurate de EximAsig s-au apropiat de 14 miliarde de lei la finele anului 2021
Ioana PETCULESCU, 2022-05-13
EximAsig, companie controlata indirect de stat, a consemnat anul trecut un profit net de 844.364 lei, comparativ cu 483.342 lei in 2020, potrivit datelor asiguratorului.

Pensii

ASF a sanctionat conducerea unei societati de administrare a fondurilor de pensii private
Andreea PETRACHE, 2022-05-13
Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a efectuat un control permanent la societatea BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A., in urma caruia A.S.F. a constatat ca directorul general si membrii Consiliului de Administratie al societatii au incalcat regulile de guvernanta corporativa si cele privind evidenta situatiilor contabile ale administratorului.

Externe

Germania: 1,7 miliarde EUR, achitati pentru daunele provocate vehiculelor de riscurile naturale din 2021
Cristian SUCA, 2022-05-13

Anul trecut, asiguratorii germani au gestionat aproximativ 450.000 de cereri de despagubire, in valoare totala de 1,7 miliarde EUR pentru vehiculele asigurate, informeaza xprimm.com, citandu-l pe Jorg ASMUSSEN - General Manager, GDV (the German Insurance Association).

Giulio TERZARIOL: Cel mai probabil, ALLIANZ va iesi complet din Rusia, din cauza invaziei din Ucraina
Cristian SUCA, 2022-05-13

Gigantul ALLIANZ a incetat deja sa mai accepte noi afaceri in Rusia, pe fondul conflictului dintre Rusia si Ucraina. Acum, insa, Directorul Financiar (CFO - Chief Financial Officer) al Grupului - Giulio TERZARIOL -, sustine ca este foarte probabil ca ALLIANZ sa intrerupa toate legaturile cu Rusia, informeaza Insurance Business Mag.

Financiar

EY Romania: Randamentele asteptate de investitori au inregistrat o tendinta de crestere accelerata in prima parte a anului 2022
Andreea PETRACHE, 2022-05-13

La nivelul industriilor analizate s-au remarcat valori maxime ale costului capitalului la finalul primului trimestru al anului 2022. Costul capitalului a continuat o tendinta crescatoare in primul trimestru al anului curent, conturata inca din a doua parte a anului 2021, conform analizei sectoriale EY Romania.

Parteneriat educational intre Universitatea Danubius si Asociatia Romana de Fintech pentru primul program de master in FINTECH
Andreea RADU, 2022-05-13

Universitatea Danubius si Asociatia Romana de Fintech au semnat un acord de parteneriat in vederea lansarii si sustinerii primului master acreditat dedicat domeniului Fintech (dezvoltarea de produse si servicii financiare utilizand tehnologii inovative).

Comisia Europeana propune stimulente fiscale pentru capitaluri proprii pentru a ajuta intreprinderile sa se dezvolte, sa devina mai puternice si mai reziliente
Andreea PETRACHE, 2022-05-12

Comisia Europeana a propus o indemnizatie pentru reducerea tendintei de favorizare a indatorarii (DEBRA), pentru a ajuta intreprinderile sa acceseze finantarea de care au nevoie si sa devina mai reziliente.

Job
Rubrica oferita de asiguratori.ro
Abonare
primm
Pentru dezabonare instant apasati aici. Va multumim ca sunteti alaturi de noi. Mesaj trimis catre .