EUR= 4.9469
USD= 4.7475

Buletin informativ de Asigurari si Pensii
Nr. 4858 - 17 mai 2022
MAXIMA ZILEI

Omul isi asigura adesea respectul celorlalti, daca ii asculta rabdator. Samuel SMILES

Interne

Cum poti sa iti asiguri telefonul sau laptopul
Andreea RADU, 2022-05-16
Vicentiu DRAGOMIRESCU, Manager Centru de Competenta Affinity, GrECo Romania, invitatul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania, marti - 17 mai, de la ora 17:30, va discuta despre asigurarile de tip Affinity, despre acoperirile si rolul acestora.

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Adio RCA ieftin!
Irina GHETU, 2022-05-16
Asigurarile, precum orice alt tip de afacere, functioneaza dupa anumite reguli. Ele sunt cu suisuri si coborasuri, cu intamplari neasteptate, cu reusite si falimente. In cel mai nou episod din Zodia Asigurarilor, Alexandru CATALAN, Jurnalist si Sergiu COSTACHE, Presedinte, ApPA, discuta despre City Insurance si falimentul acestuia, dar si despre noutatile din piata asigurarilor!

Vijelii, ploi, drumuri inundate? Fii #treazlavolan!
Adina TUDOR, 2022-05-16
Zilele acestea, Romania se afla sub mai multe avertizari de vreme rea, vijelii si grindina. Pentru toti cei aflati la volan, astfel de conditii meteo determina un risc mai mare de accident rutier. Prin urmare, este cu atat mai important sa fii #treazlavolan si sa respecti atat regulile de circulatie, cat si masurile de condus preventiv. Iata ce trebuie sa faci atunci cand conduci pe vreme rea.

Asirom VIG a castigat contul RCA si CASCO al SDEE Transilvania Nord
Ioana PETCULESCU, 2022-05-16
Asirom VIG, parte a grupului financiar austriac Vienna Insurance Group (VIG), a castigat o licitatie organizata de SDEE Transilvania Nord pentru furnizarea de servicii de asigurare RCA si CASCO. Cu o durata de 12 luni, cele doua polite au fost estimate la 5,47 milioane de lei si au fost semnate pentru suma de 3,8 milioane de lei.

ASF scoate la concurs 2 posturi vacante in cadrul Directiei Comunicatii si Tehnologia Informatiei
Andreea RADU, 2022-05-16
Autoritatea de Supraveghere Financiara (AS.F.) scoate la concurs 2 posturi vacante in cadrul Directiei Comunicatii si Tehnologia Informatiei, dupa cum urmeaza: un post de Analist suport - analist in cadrul Serviciului Administrare IT si Comunicatii si un post de Arhitect de sistem in cadrul Serviciului Dezvoltare si Administrare Solutii Software.

ABC Asigurari are in derulare o infuzie de capital de 34 milioane de lei
Ioana PETCULESCU, 2022-05-16
ABC Asigurari are in derulare o infuzie de capital de 34 milioane de lei, la 53,76 milioane de lei, actionarii companiei fiind chemati sa subscrie noile titluri emise in functie de cotele de participare la finele lunii februarie. Operatiunea urmareste prevenirea impactului negativ al insolventei Hidroconstructia, actionarul majoritar.

Pensii

Reactia BRD Pensii la sanctiunile ASF
Andreea RADU, 2022-05-16
"Recent au fost descoperite unele nereguli privind o serie de inregistrari contabile legate de conturile de cheltuieli generale ale BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (SAFPP). Detinerile participantilor la fondurile de pensii administrate de SAFPP, precum si activele acestora, care sunt pastrate la bancile depozitare si sunt separate prin lege de fondurile proprii ale administratorului, nu sunt afectate in niciun fel de aceasta situatie", au transmis reprezentantii BRD Pensii dupa sanctiunile anuntate de ASF.

Externe

WMO: 50-50 probabilitatea ca, in urmatorii 5 ani, temperatura globala sa atinga, temporar, pragul de crestere de 1,5 grade Celsius
Cristian SUCA, 2022-05-16

Organizatia Meteorologica Mondiala (WMO - World Meteorological Organization) subliniaza ca exista o probabilitate de 50-50 ca temperatura medie la ninvel global sa atinga, temporar, pragul de 1,5 grade Celsius peste nivelul preindustrial pentru cel putin unul dintre urmatorii 5 ani, iar aceasta probabilitate creste cu timpul, potrivit actualizarilor climatice WMO.

GlobalData: Calatoriile internationale isi vor mentine cresterea in 2022, o redresare completa fiind asteptata pana in 2025
Cristian SUCA, 2022-05-16

In 2022, plecarile internationale vor ajunge, la nivel global, la 68% din nivelurile de dinainte de pandemia COVID-19 si se preconizeaza ca vor atinge pragul de 82% in 2023 si cel de 97% in 2024, inainte ca, in 2025, sa inregistreze o recuperare completa, la 101% din nivelurile din 2019, cu un numar estimat de 1,5 miliarde de plecari internationale, noteaza GlobalData. Cu toate acestea, traiectoria de redresare pentru plecarile internationale nu este liniara intre regiuni sau tari, subliniaza sursa citata.

Financiar

Comisia Europeana estimeaza o scadere a economiei Romaniei, in acest an, la +2,6%, de la +4,2% cat prognoza in februarie
Andreea PETRACHE, 2022-05-16

Dupa o crestere in 2021, PIB-ul Romaniei va incetini pana la 2,6% in 2022, desi in februarie era prognozat la +4,2%, pe fondul cresterii inflatiei care erodeaza venitul disponibil, iar invadarea Ucrainei de catre Rusia afecteaza segmentul economic, lanturile de aprovizionare si, in cele din urma, investitiile, conform previziunilor economice de primavara, ale Comisiei Europene.

CSALB: Sistemul bancar propune mai multe solutii de rezolvare a dificultatilor financiare cu care se confrunta consumatorii
Andreea PETRACHE, 2022-05-16

Una dintre solutiile pe care o propun bancile consumatorilor este suspendarea disputelor din instanta si gasirea unei rezolvari amiabile, prin negociere in cadrul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar, se arata intr-un comunicat de presa CSALB.

Job
Rubrica oferita de asiguratori.ro
Abonare
primm
Pentru dezabonare instant apasati aici. Va multumim ca sunteti alaturi de noi. Mesaj trimis catre .