EUR= 4.9472
USD= 4.702

Buletin informativ de Asigurari si Pensii
Nr. 4860 - 19 mai 2022
MAXIMA ZILEI

Omul trebuie sa se afle acolo unde poate fi de folos. EURIPIDE

Interne

UNSAR: Peste 1,13 milioane lei - cea mai mare despagubire platita pe o polita de asigurare de viata in 2021
Andreea PETRACHE, 2022-05-18
Cea mai mare indemnizatie platita in Romania anul trecut in baza unei asigurari de viata a depasit valoarea de 1,13 milioane lei. Totodata, in 2021, valoarea celor mai mari 5 indemnizatii platite in baza politelor de asigurare de viata s-a ridicat la peste 3,9 milioane lei, potrivit datelor UNSAR.

Deciziile adoptate miercuri, 18 mai, de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara
Andreea RADU, 2022-05-18
In cadrul sedintei de miercuri, 18 mai a.c., Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a adoptat masuri privind functionarea pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private.

VIDEO: XPRIMM Time for Business cu Aurel IVAN si Marcel DURAN, despre daunele auto si inteligenta artificiala
Andreea PETRACHE, 2022-05-18
Despre daunele auto si inteligenta artificiala, au discutat reprezentantii AUDATEX Aurel IVAN, Country Manager, si Marcel DURAN, Manager in cadrul departamentului Product Management Claims Team, invitati in emisiunea XPRIMM Time for Business.

VIDEO: Ce sunt si cum te ajuta asigurarile de tip Affinity
Andreea PETRACHE, 2022-05-18
Despre asigurarile de tip Affinity, despre acoperirea si rolul acestora, si nu numai, au discutat Vicentiu DRAGOMIRESCU, Manager Centru de Competenta Affinity, GrECo Romania, si Sergiu COSTACHE, XPRIMM - Asigurari si Pensii, in cadrul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania.

Licitatie FGA pentru servicii de evaluare de piata a vehiculelor
Ioana PETCULESCU, 2022-05-18
Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a initiat o licitatie publica pentru servicii de evaluare de piata a vehiculelor, contractul fiind estimat la 47.530 euro, fara TVA.

PIAR si FSAB au semnat un Acord privind munca de la distanta in domeniul asigurarilor
Andreea RADU, 2022-05-18
Partenerii de dialog social, Patronatul Industriei Asigurarilor din Romania (PIAR) si Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB) au semnat un Acord privind munca de la distanta, aplicabil in companiile semnatare. Scopul acordului este acela de a clarifica drepturile si obligatiile angajatilor si angajatorilor, in contextul accelerarii digitalizarii si adoptarii la scara larga a muncii de la distanta, ca parte a muncii in model hibrid.

ISUBIF: Inundatii si copaci cazuti pe masini si strazi in Bucuresti
Andreea RADU, 2022-05-18
In urma precipitatiilor abundente, pompierii bucuresteni au actionat, pana miercuri la ora 09:00, in 12 situatii de urgenta, intervenind la o acumulare de apa pe strada si in cazul a 11 copaci cazuti - sapte pe autoturisme si patru pe strada.

Moldova

Forumul economic Romania - Republica Moldova la Chisinau
Andreea RADU, 2022-05-18
In organizarea Ministerului Antreprenoriatului si Turismului, prin Departamentul de Comert Exterior si Biroul de Promovare Comercial-Economica Chisinau, in colaborare cu Asociatia investitorilor romani din Republica Moldova, s-a desfasurat la Chisinau, pe data de 17 mai a.c., Forumul economic Romania - Republica Moldova, eveniment dedicat promovarii comertului bilateral, turismului si sectorului investitional.

Externe

Asia: Canalul de distributie bancassurance se confrunta cu provocari uriase generate de digitalizare
Cristian SUCA, 2022-05-18

Canalul de distributie bancassurance din Asia se confrunta cu provocari uriase din partea spatiului si a ecosistemelor digitale, subliniaza Asia Insurance Review. Acestea sunt tot mai atragatoare pentru piata actuala, bazata pe tehnologie, atat in ceea ce priveste produsele, cat si raza de actiune, mai puncteaza Asia Insurance Review, citand vorbitori de la conferinta virtuala "Asia Conference on Bancassurance and Alternative Distribution Channel", organizata de Asia Insurance Review.

ALLIANZ SE anunta rezolvarea investigatiilor guvernamentale americane privind Structured Alpha, prin recunoasterea vinovatiei de catre AGI U.S.
Cristian SUCA, 2022-05-18

ALLIANZ SE anunta, prin intermediul unui comunicat de presa, ca subsidiara sa indirecta ALLIANZ Global Investors U.S. LLC ("AGI U.S.") a incheiat, in 17 mai 2022, intelegeri cu Departamentul de Justitie al SUA ("DOJ") si cu Comisia pentru Valori Mobiliare si Bursa ("SEC") in legatura cu problema Structured Alpha.

Financiar

AAF si-a ales noul Consiliu Director pentru urmatorii trei ani
Andreea RADU, 2022-05-18
Cele 27 de companii membre ale Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF) au decis, marti, componenta noului Consiliu Director care, in baza mandatului primit, vor reprezenta industria de asset management locala in relatia cu institutiile, autoritatile statului si publicul larg, pana in mai 2025. Horia GUSTA (foto), Presedintele in exercitiu al Consiliului Director AAF, a fost reales in functie, pentru un mandat de trei ani.

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a crescut cu 31,2% in primul trimestru
Andreea PETRACHE, 2022-05-18
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut, in termeni nominali, fata de luna februarie 2022, atat ca serie bruta cu 25,4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 10,3%, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica.

JLL Romania: Piata vanzarilor rezidentiale va trece printr-o perioada de stagnare si de corectie
Andreea RADU, 2022-05-18
Daca dupa primul an de pandemie optimismul pe piata imobiliara rezidentiala revenise la nivelurile de dinainte de criza sanitara, in prezent aceasta piata se confrunta cu noi provocari care pot genera schimbari structurale, ce pot avea implicatii diferite pentru segmentele de vanzare si de inchiriere. Se observa deja o tendinta de crestere mult mai rapida pe zona de inchirieri, comparativ cu vanzarile, transmite JLL Romania.

Auto

Raport PwC: Vanzarile de masini verzi isi continua cresterea in Europa, in pofida problemelor de aprovizionare si a preturilor mari la materii prime, in special din Rusia
Andreea PETRACHE, 2022-05-18
Vanzarile de masini verzi (hibride, BEV/electrice si PHEV/ hibrid plug-in) din Europa si-au accelerat cresterea in primul trimestru din 2022, la 13%, de la 6% in ultimele trei luni ale anului trecut, producatorii confruntandu-se in continuare cu lipsa componentelor, potrivit unei analize realizata de Strategy&, departamentul de strategie globala din reteaua PwC.

Bowling
Rubrica sustinuta de Federatia Romana de Bowling

Profil de campion: Romeo GAGENOIU - 45 de ani, Bucuresti
Redactia, 2022-05-18
Cu 28 de titluri nationale, incluzand individual, duo, trio si echipe, Romeo este jucatorul roman cu cele mai multe jocuri de 300 (jocul perfect - 12 strike-uri consecutive) si unul dintre cei mai apreciati jucatori activi din Romania.

Job
Rubrica oferita de asiguratori.ro
Abonare
primm
Pentru dezabonare instant apasati aici. Va multumim ca sunteti alaturi de noi. Mesaj trimis catre .