EUR= 4.9474
USD= 4.7141

Buletin informativ de Asigurari si Pensii
Nr. 4861 - 20 mai 2022
MAXIMA ZILEI

Omul trebuie sa se afle acolo, unde poate fi de folos. EURIPIDE

Interne

FIAR 2022: Cele 4 conferinte reunesc peste 250 de participanti
Andreea RADU, 2022-05-19
Cea de-a XXIII-a editie a FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari va avea loc in perioada 22 - 24 mai 2022, reunind peste 250 de specialisti romani si internationali in cadrul celor patru conferinte dedicate pietei de asigurari.

ALLIANZ-TIRIAC a devenit asiguratorul oficial al sportivilor paralimpici
Andreea RADU, 2022-05-19
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, reprezentantul in Romania al celui mai valoros brand de asigurari din lume, a devenit asiguratorul oficial al sportivilor paralimpici, dupa ce a semnat un parteneriat cu Comitetul Paralimpic Roman.

DESTINE Broker aniverseaza 15 ani de prezenta pe piata din Romania
Andreea RADU, 2022-05-19
DESTINE Broker de Asigurare, parte a DESTINE Holding, aniverseaza, luna aceasta, 15 ani de prezenta pe piata de brokeraj de asigurari din Romania, fiind una dintre cele mai puternice companii de brokeraj, cu o pozitie de top in clasamentele pietei de profil.

STB cauta asigurator pentru politele RCA si CASCO
Ioana PETCULESCU, 2022-05-19
Societatea de Transport Bucuresti (STB) a initiat o procedura de atribuire pentru achizitionarea de servicii de asigurare RCA si CASCO a parcului auto al transportatorului public din Capitala. Cele doua polite au fost estimate la 13,457 milioane de lei pentru 12 luni.

Leader Team Broker a intermediat, in 2021, prime in valoare de peste 7,2 mil. euro
Andreea RADU, 2022-05-19
Leader Team Broker a intermediat, in 2021, prime in valoare totala de peste 7,2 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul anterior. Anul trecut, cele mai vandute asigurari au fost cele auto, cele pentru risc de atac cibernetic si asigurarile pentru bunuri si cladiri.

Moldova

Piata asigurarilor din Republica Moldova a crescut cu 24,5% in primul trimestru din 2022
Andreea PETRACHE, 2022-05-19
Companiile de asigurari din Republica Moldova au incasat in primul trimestru al anului curent prime de asigurare in volum de 485,2 milioane de lei, in crestere cu 24,5% fata de perioada similara din anul 2021, conform datelor Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF).

Externe

Turcia: Autoritatea de reglementare majoreaza, din nou, primele de asigurare auto, pentru a face fata inflatiei galopante
Cristian SUCA, 2022-05-19

Proprietarii de vehicule din Turcia vor trebui sa plateasca prime mai mari pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA), incepand cu data de 1 iunie 2022, noteaza Middle East Insurance Review, citand un regulament revizuit de Autoritatea de Reglementare si Supraveghere a Asigurarilor si Pensiilor Private din Turcia (SEDDK), care a fost publicat in Monitorul Oficial.

NICB: Fraudarea asigurarilor adauga, in SUA, miliarde de dolari la platile asiguratorilor dupa dezastre
Cristian SUCA, 2022-05-19

NICB (the National Insurance Crime Bureau) noteaza ca asiguratorii Property & Casualty din SUA au platit intre 4,6 si 9,2 miliarde USD in plus in cazul despagubirilor pentru dezastre din cauza fraudei de asigurare in 2021, un cost pe care asiguratii il suporta prin intermediul primelor de asigurare.

Financiar

Studiu: Patru din cinci banci au migrat sau intentioneaza sa isi mute infrastructura IT in cloud pentru a ramane competitive
Andreea PETRACHE, 2022-05-19
Bancile din intreaga lume intentioneaza sa isi mute o parte semnificativa a operatiunilor in cloud, reducand astfel dependenta fata de infrastructura IT veche de zeci de ani, pentru a putea lansa rapid produse noi si pentru a ramane competitive, conform celui mai nou studiu realizat de Accenture.

PwC: Legea offshore, aprobata de Parlament. Impactul bugetar al investitiilor in gazele din Marea Neagra s-ar putea situa la 5 mld. lei anual
Andreea RADU, 2022-05-19
Legea offshore, adoptata miercuri in Parlament, va oferi Romaniei un avantaj competitiv incontestabil in contextul crizei de pe piata resurselor si implicit beneficii determinate de investitiile in exploatare: incasari bugetare din taxele si impozitele asociate acestor investitii de aproximativ 5 miliarde lei anual, noi locuri de munca si atragerea de investitii conexe, potrivit raportului "Analiza impozitarii specifice productiei de gaze naturale offshore din Romania in anul 2021", realizat de PwC Romania pentru Federatia Patronala Petrol si Gaze.

Bowling
Rubrica sustinuta de Federatia Romana de Bowling

Profil de campion: Romeo GAGENOIU - 45 de ani, Bucuresti
Redactia, 2022-05-18
Cu 28 de titluri nationale, incluzand individual, duo, trio si echipe, Romeo este jucatorul roman cu cele mai multe jocuri de 300 (jocul perfect - 12 strike-uri consecutive) si unul dintre cei mai apreciati jucatori activi din Romania.

Job
Rubrica oferita de asiguratori.ro
Abonare
primm
Pentru dezabonare instant apasati aici. Va multumim ca sunteti alaturi de noi. Mesaj trimis catre .