EUR= 4.9477
USD= 4.6725

Buletin informativ de Asigurari si Pensii
Nr. 4862 - 23 mai 2022
MAXIMA ZILEI

Optimistul proclama ca traim in cea mai buna lume posibila, pesimistul se teme ca acesta este adevarul. Branch CABELL

Interne

Startul dezbaterilor din cadrul FIAR 2022 se da luni cu 2 conferinte: Tendinte in Asigurari si Asigurari Auto
Andreea RADU, 2022-05-20
FIAR 2022 - Forumul International Asigurari-Reasigurari, cunoscutul eveniment de profil care reuneste, anual, profesionisti din domeniul re/asigurarilor, reprezentanti ai companiilor de brokeraj, membri ai autoritatilor si asociatiilor de profil, dar si specialisti din domenii conexe, atat din Romania cat si din piata internationala, incepe dezbaterile luni, 23 mai a.c., cu primele doua conferinte: Tendinte in Asigurari si Asigurari Auto.

GROUPAMA Asigurari a imprumutat de la grup 18,7 mil. euro pentru pastrarea SCR la un nivel suficient. Subscrierile RCA au crescut puternic
Ioana PETCULESCU, 2022-05-20
GROUPAMA Asigurari, locul 4 la finele anului 2021 in ierarhia de profil, a pus in aplicare in luna decembrie a anului trecut doua masuri pentru a pastra necesarul de capital de solvabilitate (SCR) la un nivel suficient.

Cutremur cu magnitudinea de 3,7, in Vrancea
Andreea RADU, 2022-05-20
Un cutremur cu magnitudinea ml 3.7 pe scara Richter s-a produs in noaptea de joi spre vineri - 20 noiembrie, la ora locala 00:35, in zona seismica Vrancea, judetul Vrancea, potrivit informatiilor publicate de Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

TRANSGAZ a anulat licitatia pentru asigurari de raspundere profesionala a administratorilor si conducerii executive. Nicio oferta depusa
Ioana PETCULESCU, 2022-05-20
Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA Medias a anulat, din lipsa de oferte, licitatia pentru servicii de asigurare a raspunderii profesionale a administratorilor, directorului general al societatii, directorul financiar si directorilor executivi.

Externe

Adunarea Generala Anuala online a VIG: Dividend de 1,25 euro pe actiune aprobat. Andras KOZMA ales in Consiliul de Supraveghere
Andreea RADU, 2022-05-20

Cea de-a 31-a Adunare Generala Anuala a VIENNA Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe s-a desfasurat online, pe 20 mai 2022, si a fost transmisa integral in limbile germana, engleza si ceha, incepand cu ora 11.00 am (CEST).

Lloyd's, increzatoare ca toate scenariile de razboi din Ucraina se incadreaza in "tolerante gestionabile"
Cristian SUCA, 2022-05-20

In timp ce efectele cumulate ale invaziei Rusiei in Ucraina, in anumite clase de re/asigurari, vor fi, fara indoiala, semnificative, piata specializata Lloyd's este increzatoare ca toate scenariile de pierderi vor fi gestionabile atat pentru sindicatele corporative, cat si pentru cele individuale, informeaza Reinsurance News, citandu-l pe Patrick TIERNAN - Chief of Markets, Lloyd's.

SUA: Cel putin 20 de pietoni au murit sau au fost raniti, zilnic, in accidentele rutiere din 2021 - cel mai mare numar din ultimii 40 de ani
Cristian SUCA, 2022-05-20

In fiecare zi a anului 2021, in medie, 20 de pietoni au fost raniti sau ucisi de soferi pe drumurile din SUA, noteaza un raport preliminar al GHSA (Governors Highway Safety Association). Folosind cele mai recente date pentru a proiecta numarul de decese in randul pietonilor - atat in fiecare stat, cat si la nivel national -, GHSA se asteapta ca numarul total al pietonilor ucisi in accidentele rutiere din 2021 sa fie de 7.485 - o crestere de 11,5%.

Financiar

Salariatii si fostii angajati vor avea acces online la datele proprii din Revisal
Andreea PETRACHE, 2022-05-20
Camera Deputatilor a adoptat, vineri, legea care prevede posibilitatea ca salariatii sau fostii salariati sa aiba acces online la datele proprii din Registrul general de evidenta a salariatilor - Revisal.

CEC Bank: Profit net de 54,2 milioane de lei in primul trimestru din 2022
Andreea PETRACHE, 2022-05-20
CEC Bank a inregistrat un profit net estimat, neauditat, de 54,2 milioane de lei in primul trimestru din 2022. Banca a continuat sa-si consolideze pozitia pe piata si a inregistrat o crestere a activelor pana la 50,4 miliarde de lei - plus 19% fata de primul trimestru de anul trecut, peste cresterea medie a activelor din sistemul bancar (11,9%), potrivit unui comunicat de presa al bancii.

Forumul de fiscalitate EY: Industria financiar-bancara in fata digitalizarii si a unui nou val de raportari
Andreea RADU, 2022-05-20
Ritmul rapid al noutatilor legislative, cresterea numarului raportarilor fiscale, digitalizarea administratiilor fiscale, dar si intensificarea schimbului de informatii intre autoritatile fiscale romane si cele ale altor tari, pot afecta fluxurile interne ale societatilor care activeaza in industria financiar-bancara si pot genera riscuri operationale sau reputationale, sanctiuni financiare, dar si probleme in cadrul inspectiilor fiscale.

Job
Rubrica oferita de asiguratori.ro
Abonare
primm
Pentru dezabonare instant apasati aici. Va multumim ca sunteti alaturi de noi. Mesaj trimis catre .